αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Αυτές είναι οι πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο

Forbes: Αυτές είναι οι πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο

Την έβδομη κατά σειρά ετήσια λίστα με τις πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου (The World’s Most Innovative Companies) δημοσίευσε το Forbes. Μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια στη δεύτερη θέση, η Salesforce κατάφερε τελικά να ξεπεράσει την Tesla Motors (που ήλθε δεύτερη), επανακτώντας την «κορυφή» ως η πιο καινοτόμα εταιρεία – τίτλος που η εταιρεία κατείχε ήδη από την πρώτη έκδοση της λίστας το 2011 και μέχρι το 2015. Η Amazon «σκαρφάλωσε» 8 θέσεις, κατακτώντας την τρίτη θέση φέτος, 20 χρόνια μετά από την είσοδό της στο χρηματιστήριο. Ολοκληρώνοντας το top 5, την τέταρτη θέση εξασφάλισε η Shanghai Raas Blood Products, ενώ πέμπτη ήλθε η Netflix.

Η λίστα με τις πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου (που το Forbes κατάρτισε από κοινού με τη συμβουλευτική εταιρεία Innovator’s DNA) υποδεικνύει το πώς νέοι «παίκτες» έρχονται για να ταράξουν τα νερά σε διάφορους τομείς, καινοτομώντας και κερδίζοντας την προσοχή των επενδυτών. Φέτος στις αξιοσημείωτες νέες αφίξεις περιλαμβάνονται η Pandora (στην 75η θέση), η Ulta Beauty (στην 34η θέση), η Constellation Software (στην 22η θέση) και η GenMab (στην 39η θέση). Μάλιστα, οι παλαιότερα πρωτοεμφανιζόμενες εταιρείες Procter and Gamble (στην 89η θέση), Anheuser Busch (στην 54η θέση), Intuit (στην 66η θέση), Yahoo Japan (στην 84η θέση) και Pepsico (στην 95η θέση) επέστρεψαν στο top 100. Στο top 20 συμπεριλήφθηκαν έξι εταιρείες από την Ασία (τόσο από την Κίνα, όσο και την Ινδία, την Ινδονησία, την Κορεά κ.α.).

Η λίστα του Forbes με τις πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου αποτελείται από εταιρείες που σύμφωνα με τους επενδυτές, είναι πιο πιθανό να φέρουν την επόμενη μεγάλη καινοτομία.

Το top 10 των πιο καινοτόμων εταιρειών στον κόσμο διαμορφώνεται ως εξής:

Εταιρεία Χώρα Τομέας
1. Salesforce.com Inc. ΗΠΑ Εταιρεία λογισμικού
2. Tesla Inc. ΗΠΑ Αυτοκινητοβιομηχανία
3. Amazon.com ΗΠΑ Λιανικό εμπόριο
4. Shanghai Raas Blood Products Co. LTD Κίνα Βιοτεχνολογία
5. Netflix Inc. ΗΠΑ Διαδικτυακό Λιανικό εμπόριο
6. Incyte Corp. ΗΠΑ Βιοτεχνολογία
7. Hindustan Unilever Limited Ινδία Προϊόντα καθημερινής χρήσης
8. Asian Paints Limited Ινδία Χημικά προϊόντα
9. Naver Νότια Κορέα Λογισμικό και Υπηρεσίες Ίντερνετ
10. Regeneron Pharmaceuticals ΗΠΑ Βιοτεχνολογία
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =