αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCasper: Εκεί που οι εργαζόμενοι πληρώνονται για να αθλούνται και να… κοιμούνται

Casper: Εκεί που οι εργαζόμενοι πληρώνονται για να αθλούνται και να… κοιμούνται

Ναι, η περίπτωση της Casper είναι σίγουρα… έξω από ότι βλέπουμε συνήθως. Πρόκειται για μια εταιρία που πουλά στρώματα online. Όλα λογικά μέχρι εδώ. Ωστόσο, η εν λόγω εταιρία έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τους εργαζομένους της. Συγκεκριμένα, όσοι δουλεύουν εκεί, μπορούν να βγάλουν πάνω από 190 δολάρια τον μήνα, αρκεί να δώσουν το «οκ» για να καταγράφεται η άθληση τους και ο ύπνος τους.

Η εταιρία παρακολουθεί την σωματική δραστηριότητα και τoν ύπνο των εργαζομένων της μέσω της εφαρμογής IncentFit. Η οποία μέσω ειδικών συστημάτων και trackers που έχει, μπορεί να «δει» το πως συμπεριφέρεται κάποιος καθημερινά. Και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αθλούνται και να κοιμούνται καλά. Πως; Δίνοντας τους χρήματα, ανάλογα με το τι κάνουν. Για παράδειγμα,  για κάθε 1 μίλι που τρέχεις, παίρνεις 4 δολάρια. Για κάθε 1 μίλι ποδηλασίας, παίρνεις 2 δολάρια. Για κάθε τμήμα γυμναστικής που παρακολουθείς παίρνεις 20 δολάρια. Ενώ επίσης όσοι εργαζόμενοι αφήνουν την εφαρμογή να καταγράφει τον ύπνο τους, παίρνουν 2 δολάρια για κάθε νύχτα, όπως σημειώνει το αμερικανικό Quartz.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, όλη αυτή η διαδικασία κοστίζει αρκετά χρήματα στην Casper. Ωστόσο, ο συνιδρυτής του brand, Neil Parikh, επιμένει ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αξίζει τον κόπο. Πάνω από το 69% των εργαζομένων έχει εγγραφεί στο προαιρετικό πρόγραμμα. «Η εταιρία ψάχνει πάντα τρόπους, έτσι ώστε να παρακινήσει τους εργαζομένους τους να έχουν σωστές συνήθειες» σημειώνει ο Pakikh.

Σημειώνεται, ότι η Casper δεν έχει πρόσβαση σε λεπτομέρειες που αφορούν την καθημερινή δραστηριότητα των εργαζομένων της. Αλλά καταλαβαίνει το ποιοι κάνουν… την πιο υγιεινή ζωή, από τα χρήματα που τους καταβάλει κάθε μήνα, μέσω της εφαρμογής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − five =