αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑAdobe: Η εταιρία στην οποία οι «πρακτικάριοι» δεν πηγαίνουν καφέδες, αλλά δημιουργούν δικά τους applications

Adobe: Η εταιρία στην οποία οι «πρακτικάριοι» δεν πηγαίνουν καφέδες, αλλά δημιουργούν δικά τους applications

Το να πάει ένας νέος για πρακτική σε μια εταιρία, ακόμα και χωρίς χρήματα, είναι κομβικής σημασίας. Έτσι ώστε να δει από πρώτο χέρι το πως είναι να εργάζεσαι πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ παράλληλα βάζει στο βιογραφικό του και την απαραίτητη προϋπηρεσία που του λείπε. Ωστόσο, οι περισσότεροι «πρακτικάριοι» καταλήγουν τελικά να κάνουν δραστηριότητες που άλλοι εργαζόμενοι δεν θέλουν να κάνουν, εντός της εκάστοτε επιχείρησης.

Τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά στην γνωστή τεχνολογική εταιρία Adobe. Εκεί, οι ασκούμενοι συμμετέχουν στο ειδικό τμήμα έρευνας, που έχει δημιουργηθεί εδώ και περίπου 10 χρόνια. Και λαμβάνουν μια πρώτης τάξεως εμπειρία. Δεν πηγαίνουν… καφέδες, ούτε κάνουν την δουλειά που άλλου δεν θέλουν να κάνουν.

Για παράδειγμα, ο Zhangyang “Atlas” Wang συμμετείχε στο εν λόγω τμήμα, με το όνομα Adobe Research, το καλοκαίρι του 2014. Ενώ ήταν τελειόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Κατά τη διάρκεια της πρακτική τους, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί η DeepFont. Μια εφαρμογή σαν το Shazaam, μόνο που αυτή αναγνωρίζει γραμματοσειρές. Αμέσως μετά, η εφαρμογή συμπεριλήφθηκε στο Photoshop (το οποίο βγάζει η Adobe) και μάλιστα η DeepFont είναι πολύ δημοφιλής.

Και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα νέων στην εταιρία, όπως σημειώνει ο επικεφαλής του Adobe Research, Gavin Miller. Με φοιτητές που έχουν συμβάλει στη δημιουργία νέων projects ή τα έχουν φτιάξει εξ ολοκλήρου οι ίδιοι. To Research Lab εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά των computer graphics, computer vision και big data analytics. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες όπως η εικονική πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ. Κάθε καλοκαίρι, το τμήμα γίνεται λίγο πιο γεμάτο, με τους ασκούμενους να εργάζονται πλάι στα μόνιμα στελέχη.

Αυτή τη χρονιά, συνολικά 215 «πρακτικάριοι» θα πάνε στην εταιρία, από συνολικά 19 χώρες, όπως τονίζει το αμερικανικό site Fast Company. Η πρακτική διαρκεί συνήθως 3 μήνες, ωστόσο αν ένας φοιτητής είναι στα πρόθυρα μιας σημαντικής τεχνολογικής ανακάλυψης, υπάρχει η δυνατότητα να μείνει για περισσότερο στην εταιρία, αν το επιτρέπει το πρόγραμμα σπουδών του. Οι νέοι που πηγαίνουν εκεί κάθε καλοκαίρι πληρώνονται κανονικά (μισθός ίσως με junior engineer), ενώ η εταιρία πληρώνει και τα έξοδα μετεγκατάστασης, αν χρειάζονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + eighteen =