αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο Elon Musk ρίσκαρε 100 εκατ. δολάρια σε μια ιδέα που δεν πίστευαν… ούτε οι ήρωες του (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Elon Musk ρίσκαρε 100 εκατ. δολάρια σε μια ιδέα που δεν πίστευαν… ούτε οι ήρωες του (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι μια ιστορία που λίγοι θυμούνται. Άλλωστε, όταν έρχεται η μεγάλη επιτυχία, το ευρύ κοινό συνήθως ξεχνά τις αποτυχίες ή τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κάποιος μέχρι να φτάσει στην κορυφή. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για τον Elon Musk και την SpaceX.

H διαδρομή μέχρι εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η SpaceX πριν από περίπου 10 χρόνια είχε (σχεδόν) αποτύχει. Τότε ο Musk ήθελε να εκτοξεύσει τον πρώτο του πύραυλο με το όνομα Falcon 1. Και είχε 3 αποτυχημένες προσπάθειες. Αν αποτύγχανε μια ακόμα, η εταιρία θα έφτανε στην οικονομική καταστροφή. Όμως ο ίδιος πήρε το ρίσκο (ξοδεύοντας πολλά εκατομμύρια δολάρια), έκανε την 4η προσπάθεια η οποία ήταν και πετυχημένη. Το 2008.

Σημαντική λεπτομέρια: Σε εκείνο το χρονικό σημείο, όλοι έκαναν κριτική στο Musk. Ακόμα και μερικοί κορυφαίοι αστροναύτες οι οποίοι θεωρούνται ήρωες από ένα μεγάλο κομμάτι του κοινό αλλά και από τον ίδιο τον Musk.

Αμέσως μετά η SpaceX εξασφάλισε ένα συμβόλαιο 1,5 δισ. δολαρίων. Και η εταιρία «εκτοξεύτηκε».

Elon Musk is Amazing

He Risked $100 Million Dollars on an idea that No one Believed in <3

Gepostet von BornRealist Tech am Montag, 27. August 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − four =