αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Όταν ξεκίναγα την Microsoft, κανείς δεν καταλάβαινε το πλάνο μου»: Με ένα FB Post ο Bill Gates γύρισε τον χρόνο πίσω

«Όταν ξεκίναγα την Microsoft, κανείς δεν καταλάβαινε το πλάνο μου»: Με ένα FB Post ο Bill Gates γύρισε τον χρόνο πίσω

Μπορεί σήμερα να είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και ένας κορυφαίος επιχειρηματίας. Ωστόσο, ακόμα και αυτός στο ξεκίνημα του… έπρεπε να εξηγήσει στον κόσμο αυτό που είχε στο μυαλό του- και δεν είναι πάντα εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους, ειδικά αν πας χτίσεις κάτι που δεν έχουν ξανά δει.

Ο Bill Gates έκανε μια ανάρτηση στο Facebook και γύρισε τον χρόνο πίσω. Στα ’80s, τότε που η Microsoft έκανε τα πρώτα της βήματα. «Τις πρώτες ημέρες της Microsoft, ένιωθα ότι εξηγούσα κάτι εντελώς ξένο στους ανθρώπους, όταν μιλούσα για το επιχειρηματικό μας πλάνο», λέει ο Bill Gates. Και συνεχίζει: «Δεν καταλάβαιναν πως μια εταιρία που χτίστηκε εξ ολοκλήρου γύρω από το software θα μπορούσε να είναι επικερδής».

Με τον ίδιο να συνεχίζει λέγοντας ότι σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να εξηγήσεις κάτι τέτοιο, αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του 1980.

Μια σύντομη ανάρτηση που αποτελεί και ένα μάθημα για κάθε νέο επιχειρηματία που ξεκινά σήμερα ένα δικό του project και ίσως είναι υπό αμφισβήτηση. Όταν ξεκινάς κάτι πραγματικά καινοτόμο, μπορεί να είναι δύσκολο να σε καταλάβουν οι άλλοι. Ωστόσο, εδώ είναι και το μεγάλο challenge για εσένα: Να τους πείσεις για την χρησιμότητα της ιδέας σου και το πως αυτή θα κάνει τις ζωές τους καλύτερες.

In the early days of Microsoft, I felt like I was explaining something completely foreign to people when I would talk…

Gepostet von Bill Gates am Donnerstag, 16. August 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 12 =