αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν νιώθεις αρνητικά συναισθήματα, χρειάζεται να κάνεις 3 κινήσεις για να ξεφύγεις από το «σπιράλ»

Όταν νιώθεις αρνητικά συναισθήματα, χρειάζεται να κάνεις 3 κινήσεις για να ξεφύγεις από το «σπιράλ»

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μας. Ειδικά στον business κόσμο όπου η πίεση είναι μεγάλη. Να συμβεί ένα γεγονός που θα σε κάνει να νιώσεις μεγάλο φόβο και ντροπή. Να νιώσεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις. Μπορεί να μην είναι κάτι τόσο μεγάλο. Ίσως κάποιος σου έκανε μια έντονη παρατήρηση στη δουλειά ή σου έστειλε ένα αιχμηρό email.

Αυτό δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Αφού η αρνητική σκέψη παραμένει στο μυαλό σου, με αποτέλεσμα να μην είσαι παρών στις στιγμές που ακολουθούν. Ενώ σε κάνει να νιώθεις ντροπή να κοιτάξεις τους άλλους στα μάτια. Θεωρείς ότι όλοι θα έχουν δημιουργήσει αρνητική εντύπωση για εσένα.

Οι άνθρωποι που νιώθουν ντροπή για κάτι, τείνουν να απομονώνονται, και να μένουν μακριά από φίλους και συγγενείς. Αυτό βέβαια δεν βοηθά την κατάσταση. Την κάνει χειρότερη. Και μπορεί να φτάσεις μέχρι και στην κατάθλιψη. Όπως σημειώνει το Thrive Global, αν βρεθείς σε ένα τέτοιο αρνητικό «σπιράλ», πρέπει να κάνεις 3 βασικές κινήσεις.

1# Μην αγνοείς τι συνέβη: Όταν συμβεί ένα κακό γεγονός, μην προσπαθήσεις να το «θάψεις». Αυτό βρίσκεται στο υποσυνείδητο σου και θα επιστρέφει ξανά και ξανά. Προσπάθησε να καταλάβεις τι ακριβώς συνέβη και μοιράσου το. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

2# Εμπιστεύσου κάποιον για να τα πεις: Ενώ βρίσκεσαι στην μέση αυτού του αρνητικού «σπιράλ», είναι χρήσιμο να εμπιστευτείς κάποιος φίλο ή ειδικό, για να του παραθέσεις την εμπειρία σου. Θα δεις ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Επίσης, θα αποκτήσεις μια νοοτροπία που θα σε κάνει να αισθάνεσαι ντροπή λιγότερες φορές, στο μέλλον.

3# Γράψε το: Αν δεν μπορείς να συζητήσεις το θέμα για το οποίο ντρέπεσαι, με έναν φίλο ή έναν θεραπευτή, τότε γράψε το σε ένα χαρτί. Έτσι θα αποκτήσεις μια «απόσταση» από την αρνητική σκέψη που σου έχει δημιουργηθεί. Θα την έχεις εξωτερικέψει, παρόλο που δεν θα την έχεις πει σε κάποιον άνθρωπο. Και μετά θα είσαι παρών στις στιγμές. Επίσης θα μπορέσεις να δεις ένα γεγονός, πιο σφαιρικά. Είναι σχεδόν εγγυημένο ότι μετά από 20 λεπτά γραφής, θα είσαι σε θέση να επιστρέψεις και να δεις αυτό το λάθος ή το επεισόδιο πιο αντικειμενικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 3 =