αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ένας δισεκατομμυριούχος ζητά συμβουλές στο Twitter: Το έκανε ο Jeff Bezos και μάζεψε χιλιάδες απαντήσεις

Όταν ένας δισεκατομμυριούχος ζητά συμβουλές στο Twitter: Το έκανε ο Jeff Bezos και μάζεψε χιλιάδες απαντήσεις

Οι δύο εκ των τριών πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ είναι γνωστοί για τις φιλανθρωπικές του δράσεις.

Το 2010, ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates (Νο.1) και ο CEO της Berkshire-Hathaway, Warren Buffet (No.3) δημιούργησαν την πρωτοβουλία “Giving Pledge”, η οποία ζητάει από τους δισεκατομμυριούχους να δεσμευτούν ότι θα δωρίσουν τη μισή τουλάχιστον περιουσία τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο CEO της Amazon Jeff Bezos (Νο.2) είναι ένας από τους 169 μεγιστάνες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Τώρα ο Bezos στρέφεται στο Twitter, αναζητώντας ιδέες για το φιλανθρωπικό του έργο.

Την Πέμπτη, ο Bezos ανήρτησε ένα μήνυμα στον λογαριασμό στο Twitter, ζητώντας ιδέες από τους 224.000 followers του και έχει λάβει ήδη περισσότερες από 3.000 απαντήσεις. “Σκέφτομαι μια φιλανθρωπική στρατηγική που είναι αντίθετη από το πώς περνάω τις περισσότερες φορές τον χρόνο μου – δουλεύοντας με βάση τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα”, έγραψε. “Σκέφτομαι ότι θέλω μεγάλο μέρος της φιλανθρωπικής μου δραστηριότητας να βοηθάει τους ανθρώπους εδώ και τώρα – βραχυπρόθεσμα”.

Στο tweet του, ο Bezos ανέφερε ότι “εμπνέεται πολύ και παρακινείται” από τη Mary’s Place, μια τοπική μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάει τις άστεγες γυναίκες. Το 2016, o Bezos προσφέρθηκε να συγκεντρώσει 1 εκατ. δολ. σε δωρεές στη Mary’s Place μέσα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής του Forbes που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2016, εκτιμάται ότι ο Bezos δώρισε περί τα 100 εκατ. δολ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέχρι το τέλος του 2015, με κύριο αποδέκτη την επιστήμη. Από την πλευρά του, ο Gates έχει διαθέσει 32,9 δισ. δολ., ενώ οι δωρεές του Buffett έχουν φτάσει τα 25,5 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του 2015.

Όπως διαβάζουμε στο Forbes, oι γονείς του Bezos, Jackie και Mike Bezos, είναι ιδιοκτήτες της Bezos Family Foundation που εστιάζει κυρίως στην εκπαίδευση. Ο Jeff Bezos και τα αδέλφια του έχουν διευθυντικές θέσεις και η οργάνωση χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις μετοχές της Amazon που έχουν δωρίσει οι γονείς του Bezos. Σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις της οργάνωσης στην αμερικανική εφορία, ο Bezos δεν έχει προβεί σε δωρεές προς την οργάνωση μέχρι το 2011.

Άραγε ο Bezos θα λάβει υπ’όψιν του τις προτάσεις των followers του στο Twitter; Κάποιες από τις ιδέες περιλαμβάνουν τον περιορισμό των αστέγων, την υποστήριξη των βετεράνων, τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης και την οικονομική βοήθεια σε φοιτητές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eleven =