αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌσοι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πραγματικά πολλά χρήματα, δεν κάνουν αυτά τα 5 λάθη

Όσοι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πραγματικά πολλά χρήματα, δεν κάνουν αυτά τα 5 λάθη

Αν αναρωτιέσαι το πως έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πολλά χρήματα ο Bill Gates, ο Jeff Bezos ή ο Warren Buffet, τότε μάλλον πρέπει να διαβάσεις αυτές τις γραμμές. Σίγουρα, ο καθένας έχει κάνει τις επιλογές του, στον δρόμο… προς τα δισεκατομμύρια. Ωστόσο, πιθανότατα όλοι τους, ακολούθησαν κάποιες βασικές πρακτικές, έτσι ώστε να αποκτήσουν χρήματα και να τα πολλαπλασιάσουν.

Και μιλάμε για πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα. Ίσως μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο. Το αμερικανικό Grow For Acorns, παραθέτει τα 5 λάθη που δεν κάνουν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πολλά χρήματα. Τα γνωρίζεις;

1- Δεν ξοδεύουν όλα όσα κερδίζουν: «Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν, ξοδεύουν ότι πιστεύουν ότι χρειάζεται για να απολαύσουν τη ζωή τους και στη συνέχεια αποταμιεύουν αυτό που απέμεινε. Συχνά, αυτά τα χρήματα είναι λίγα ή καθόλου», λέει ο Steve Martin, Certified Financial Planner και senior managing director στη BKD Wealth Advisors στο Σικάγο. Από την άλλη, οι πετυχημένοι άνθρωποι πρώτα βάζουν στην άκρη τα χρήματα που απαιτούνται για να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

2- Δεν χάνουν ευκαιρίες να αυξήσουν τον πλούτο τους: Οι πλούσιοι άνθρωποι, δεν σταματούν όταν εξασφαλίσουν μια καλοπληρωμένη δουλειά. Αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Είτε με κάποιο παθητικό εισόδημα, είτε με την έναρξη κάποιας επιχείρησης. Σημαντικό: Καθώς αυξάνουν τα έσοδα τους, προσέχουν να μην αυξάνουν τα έξοδα για τον τρόπο ζωής τους με τον ίδιο ρυθμό.

3- Δεν παίρνουν συναισθηματικές οικονομικές αποφάσεις: Αντί να αγοράζουν ή να πουλούν, βασιζόμενοι σε συναισθήματα, οι πετυχημένοι άνθρωποι βάζουν μακροπρόθεσμους στόχους, κάνουν τις στρατηγικές τους και λαμβάνουν τις αποφάσεις τους. Βέβαια, είναι λογικό, πολλές φορές να επηρεαζόμαστε από τα συναισθήματα μας. Για αυτό, είναι καλό να βάζεις μια «δικλίδα ασφαλείας» 24 ωρών, πριν πάρεις μια μεγάλη χρηματική απόφαση. Μέσα σε αυτό τον χρόνο, θα έχεις το περιθώριο να σκεφτείς με ψυχραιμία τα δεδομένα.

4- Δεν βάζουν όλα τα αυγά σε ένα καλάθι: Οι διαφορετικές πηγές εισοδήματος είναι πολύ σημαντικές. Αυτό το γνωρίζουν καλά, όσοι έχουν πολλά χρήματα. Έτσι έχουν καταφέρει να έχουν πολλές πηγές εισοδήματος. Τις οποίες διαχειρίζονται κεντρικά οι ίδιοι. Ακόμα και αν μια επένδυση δεν πάει καλά κάποια στιγμή, θα έχουν άλλες που ανεβαίνουν. Έτσι μειώνουν το ρίσκο.

5- Δεν το κάνουν μόνοι: Οι οικονομικά πετυχημένοι άνθρωποι, δεν παίρνουν αποφάσεις της στιγμής, χωρίς να δουν καλά τα δεδομένα. Με άλλα λόγια, αν δεν είναι σίγουροι για κάτι, ζητούν βοήθεια. Συνήθως, μιλούν με οικονομικούς συμβούλους. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητος ο άνθρωπος που θα απευθυνθείτε να είναι ειδικός. Αν βρεθείτε σε ένα άγνωστο οικονομικό έδαφος, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον φίλο που έχει περάσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − twelve =