αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌσες διαφημίσεις γίνονται ενοχλητικές θα μπλοκάρονται από τον Chrome

Όσες διαφημίσεις γίνονται ενοχλητικές θα μπλοκάρονται από τον Chrome

Όσο και να μισείτε τις διαφημίσεις, είναι τελικά ένας τρόπος για τα sites να βγάλουν κάποια χρήματα. Κάποιες φορές όμως παραγίνονται ενοχλητικές, οπότε το μπλοκάρισμα (μέσω της χρήσης κάποιου ad blocker) είναι η μόνη λύση.

Πλέον και οι browsers “χτίζουν” τρόπους για να ενσωματώσουν ad blockers στο software τους και τον Απρίλιο ακούσαμε για πρώτη φορά ότι η Google σχεδιάζει να κάνει κάτι σχετικό με τον Chrome. Τα καλά νέα λοιπόν για τους χρήστες του Google Chrome που μισούν τις διαφημίσεις είναι ότι αυτή η δυνατότητα θα κάνει πρεμιέρα μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Google Blog, “σε διάλογο με το Coalition και άλλα group της βιομηχανίας, σχεδιάζουμε να κάνουμε τον Chrome ικανό να σταματάει την προβολή διαφημίσεων (συμπεριλαμβανομένων και όσων ανήκουν ή στέλνονται από την Google) οι οποίες δε συμμορφώνονται με τα Better Ad Standards, ξεκινώντας απο΄τις αρχές του 2018”.

Έτσι, οι διαφημίσεις που δε θα συμμορφώνονται με αυτά τα πρότυπα θα μπλοκάρονται, κάτι που (ευτυχώς) θα οδηγήσει τις εταιρείες να δημιουργήσουν καλύτερες και λιγότερο ενοχλητικές διαφημίσεις.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 13 =