αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌλο και πιο ξεπερασμένα τα PC: Πτώση στις πωλήσεις τους για 5η συνεχόμενη χρονιά

Όλο και πιο ξεπερασμένα τα PC: Πτώση στις πωλήσεις τους για 5η συνεχόμενη χρονιά

H Gartner εντοπίζει πτώση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στις αποστολές PC σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα ευρήματα αυτά επιβεβαίωνει και η IDC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner οι αποστολές PC κατά τη διάρκεια του 2016 σημείωσαν αποστολές 269,7 εκατομμύρια μονάδων στοιχείο που δείχνει ότι η πτώση σε σχέση με το 2015 είναι της τάξης του 6,2%. Σε επίπεδο τριμήνου, η Gartner υπολογίζει ότι στο τέλος του έτους έγινε αποστολή 72,6 εκατομμυρίων PC, στοιχείο που πιστοποιεί μία πτώση 3,7% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Παρόμοια είναι η κατάσταση που σκιαγραφείται και στις μετρήσεις της IDC, η οποία εντοπίζει την ετήσια διαφορά σε ποσοστό 1,5%. Και οι δύο εταιρείες σημειώνουν ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν καταφέρνουν να αλλάξουν το αγοραστικό κλίμα για τα PC, αλλά η IDC εντοπίζει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας, μέσα από μία τάση σταθεροποίησης της αγοράς προς το τέλος του χρόνου, καθώς φαίνεται ότι αρκετοί κάτοχοι PC κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της ανανέωσης των συστημάτων τους.

Η τριάδα των κυρίαρχων κατασκευαστών στην αγορά PC αποτελείται κατά σειρά πωλήσεων από τους: Lenovo, HP και Dell, οι οποίοι είδαν μία μικρή βελτίωση των μεγεθών τους κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016, ενώ οι αποστολές PC στην περιοχή της Ευρώπης δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, σύμφωνα με το ZD Net.

Πηγή: pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fourteen =