αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Αλλά κανείς δεν θέλει να ακούσει αυτή την πικρή αλήθεια

Όλοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Αλλά κανείς δεν θέλει να ακούσει αυτή την πικρή αλήθεια

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Βέβαια, το τι ορίζουμε ως «πλούσιο άνθρωπο» είναι σχετικό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε όλα αυτά.

Όμως οι περισσότεροι από όσους λένε ότι θέλουν να γίνουν πλούσιοι, το προσπαθούν με λάθος τρόπο. Δεν θέλουν να ακούσουν μια πικρή αλήθεια που σχετίζεται με αυτό: κανείς δεν έγινε πλούσιος δουλεύοντας για κάποιον άλλο. Κανείς δεν έγινε πολύ πλούσιος, ζώντας μια «ασφαλή» ζωή, με ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Κανείς δεν έγινε πλούσιος δουλεύοντας στάνταρ ωράρια κάθε ημέρα, όπως σημειώνει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com.

Ακόμα κι αν βρίσκεσαι ως υπάλληλος σε μια θέση που σου προσφέρει αρκετά χρήματα, πρέπει να συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι για να γίνεις πλούσιος χρειάζονται κάποια χρόνια. Στα οποία θα λαμβάνεις πολλά περισσότερα από όσα ξοδεύεις. Όμως κάτι τέτοιο… δεν είναι σίγουρο. Αφού μέσα σε αυτά τα χρόνια μπορεί ο εργοδότης να αλλάξει τον μισθό σου ή ακόμα και να σε απολήσει. Οπότε τα σχέδια σου θα «ναυαγήσουν» μέσα σε μια ημέρα.

Δείτε κάποια ονόματα πολύ πλούσιων ανθρώπων, σύμφωνα με το Forbes: Gates. Buffett. Bezos. Zuckerberg. Ellison. Bloomberg. Koch. Page. Τι κοινό έχουν; Όλοι δημιούργησαν τις δικές τους σπουδαίες επιχειρήσεις. Με στόχο να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο να απευθυνθούν στην τοπική αγορά.

Δεν μπορείς να ανοίξεις ένα γωνιακό καφέ και να ελπίζεις ότι θα γίνεις πλούσιος. Τι μπορείς όμως να κάνεις: να ανοίξεις καφέ σε πολλές τοποθεσίες, έτσι ώστε να επεκταθείς σε πολλές αγορές.

«Ο μόνος τρόπος για να γίνεις πολύ πλούσιος, είναι να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση, η οποία θα είναι ικανή να κάνει scale up και να γίνει ένα σημαντικό μέγεθος» σημειώνει το inc.com.

Φυσικά, αυτά ισχύουν αν θες να γίνεις πλούσιος. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να ανοίξεις ένα γωνιακό καφέ και να βγάζεις ένα καλό εισόδημα για να ζεις. Αν αυτό σε ικανοποιεί και σε κάνει ευτυχισμένο, είναι ένα πολύ καλό σενάριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =