αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλα όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και προκάλεσαν την οργή του Mr Taxibeat

Όλα όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και προκάλεσαν την οργή του Mr Taxibeat

Eπίθεση στην Taxibeat και στον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά την παρουσίαση το νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών στον τομέα των μεταφορών.

Όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν φορολογείται στην Ελλάδα και ότι έχει έδρα της το Λονδίνο, με αποτέλεσμα να μην υποχρεώνεται στην δημοσίευση ισολογισμού.

«Δεν θεσμοθετούμε για συγκεκριμένες εταιρίες αλλά γιατί η χώρα πρέπει να έχει πλαίσιο ισονομίας και αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου. Δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα όταν δεν φορολογούνται οι εταιρείες στην χώρα μας» δήλωσε κατά την διάρκεια παρουσίασης των ρυθμίσεων για τις εταιρείες διαμεσολάβησης.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η έδρα της Taxibeat, ήταν από συστάσεώς της στο Λονδίνο, ζήτησε μάλιστα να φέρει τις φορολογικές δηλώσεις «να δούμε τι έχει πληρώσει στη χώρα μας».

Τι έμεινε από τα 43 εκατ. της πώλησης της Taxibeat στην Ελλάδα, αναρωτήθηκε ο υπουργός υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία μοσχοπουλήθηκε αλλά εμφανίζει ζημιές.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι λατρεύει τη Βeat για την καινοτομία της αλλά δεν μπορεί ως εταιρεία «να έχει άλλου είδους ασυλία από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα». Με τη νέα νομοθεσία, οι εταιρείες διαμεσολάβησης υποχρεώνονται να κόβουν αποδείξεις και να καταθέτουν που είναι η έδρα τους, και να κόβουν απόδειξη ανά πράξη και όχι όπως συμβαίνει σήμερα, τις αποδείξεις να κόβουν οι οδηγοί ταξί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + four =