αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλα ξεκινούν από τη συζήτηση: Κι όμως, αυτό είναι το No1 skill για να γίνεις μεγάλος επιχειρηματίας

Όλα ξεκινούν από τη συζήτηση: Κι όμως, αυτό είναι το No1 skill για να γίνεις μεγάλος επιχειρηματίας

Ένας επιχειρηματίας πρέπει να έχει πάρα πολλά skills για να φτάσει στην επιτυχία. Το να είσαι καλός, για παράδειγμα, στην λήψη αποφάσεων ή στην διαχείριση του χρόνου, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Φυσικά, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες δεξιότητες που αφορούν την εκάστοτε βιομηχανία, οι οποίες αποκτούνται περισσότερο με την εμπειρία.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com, βάζει όμως στο τραπέζι ένα ακόμα skill. Το No1 skill, όπως λέει, που χρειάζεσαι για να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας. Όλα ξεκινούν από τη συζήτηση. Ναι, αυτό είναι το «κλειδί». Η τέχνη της συζήτησης είναι κάτι που θα σου χρησιμέψει παντού.

Από τις διαπραγματεύσεις που θα κάνεις με υποψήφιους επενδυτές, προσπαθώντας να τους πείσεις, μέχρι την προσέλκυση των πρώτων πελατών. Το ίδιο ισχύει και όταν ψάχνεις μέλη για την ομάδα σου, μέσω συνεντεύξεων. Το ίδιο και όταν χρειάζεται να διαχειριστείς την ομάδα που έχεις δημιουργήσει. Η ικανότητα σου στη συζήτηση, είναι ένα θεμελιώδες skill, που επηρεάζει την επιχείρηση σου σε όλα τα επίπεδα. Παρακάτω ακολουθούν 5 tips για να γίνεις καλύτερος σε αυτό το κομμάτι.

1- Πρόσεχε τον συνομιλητή σου

2- Κάνε ανοιχτές ερωτήσεις (που δεν απαντώνται με ναι ή όχι)

3- Άφησε την συζήτηση να κυλίσει μόνη της, με φυσικό τρόπο

4- Μην μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις

5- Προσπέρασε τις λεπτομέρειες και πήγαινε στην ουσία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − three =