αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Όλα είναι δυνατά να συμβούν» λέει ο δημιουργός του Impossible Burger και αναλύει το σκεπτικό του

«Όλα είναι δυνατά να συμβούν» λέει ο δημιουργός του Impossible Burger και αναλύει το σκεπτικό του

Ναι, ο ιδρυτής της Impossible Foods, Patrick Brown, πιστεύει ότι στη ζωή όλα είναι πιθανά να συμβούν. Είναι άλλωστε ο άνθρωπος που δημιούργησε το οικολογικό Impossible Burger. Και σκέψου πόσο χιούμορ διαθέτει, για να το ονομάσει έτσι.

Το κλειδί για την επιτυχία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να είσαι αισιόδοξος και να πιστεύεις στις δυνάμεις σου. Μάλιστα, ο έμπειρος businessman, το πάει ένα βήμα πιο πέρα: «Δεν πρέπει μόνο να είσαι αισιόδοξος. Πρέπει να είσαι πολύ αισιόδοξος», λέει στο CNBC.

Ο Brown είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Stamford. Το 2012 αποφάσισε να καταπολεμήσει με τον τρόπο του το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στηριζόμενος στην μη κατανάλωση κρέατος. Για την ακρίβεια, θεωρεί ότι η ένταξη ζώων στην διατροφική πυραμίδα, επιβαρύνει το περιβάλλον. Έτσι ίδρυσε το brand τροφίμων Impossible Foods. Με το ποιο γνωστό προϊόν του να είναι το Impossible Burger. Και πως μια εταιρία θα είναι κερδοφόρα στηριζόμενη σε ένα… οικολογικό burger; Αυτό θα αναρωτηθεί κάποιος.

103865600-if-half-burger-half-600x400Ο Patrick Brown πάντως τα κατάφερε. Έπεισε όχι μόνο το καταναλωτικό κοινό, αλλά και τους επενδυτές να ρίξουν χρήματα στην επιχείρηση του. Η Impossible Foods έχει αντλήσει μέχρι τώρα χρηματοδότηση πάνω από 180 εκατ. δολάρια. Προσελκύοντας επενδυτές υψηλού προφίλ, όπως ο Bill Gates.

«Αν προσπαθείς να κάνεις κάτι που θεωρείς ότι είναι πραγματικά σημαντικό, αν κάποια στιγμή έχεις μια κακή μέρα, αυτή θα είναι απλά μια κακή μέρα. Δεν θα σε αποτρέψει από το να πετύχεις τον τελικό σου στόχο» λέει ο Brown και καταλήγει: «Απλά πρέπει να πιστέψεις ότι θα φτάσεις εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως ανέπτυξα την επιχείρηση μου όταν έλεγαν «όχι» όλοι οι επενδυτές»: Μια πετυχημένη CEO εξηγεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =