αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌλα έτοιμα για την «αυτοκτονία» του Cassini μετά από 13 χρόνια διαστημικού ταξιδιού

Όλα έτοιμα για την «αυτοκτονία» του Cassini μετά από 13 χρόνια διαστημικού ταξιδιού

Μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη αποστολή που διήρκεσε 13 χρόνια, το Cassini ετοιμάζεται να αυτοκαταστραφεί στον Κρόνο.

Το Cassini είναι μία από τις πιο επιτυχημένες στιγμές της NASA και της διαστημικής εξερεύνησης γενικότερα, καθώς κατάφερε να μας δώσει πολλά στοιχεία για την καλύτερη κατανόηση του Ηλιακού μας Συστήματος, μέσα από αναλυτικές εικόνες του Κρόνου, του συστήματος δακτυλίων του, αλλά και των δορυφόρων του που φαίνεται να παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περαιτέρω εξερεύνησή τους.

Μετά από 22 “βουτιές” μέσα στους δακτυλίους του Κρόνου, το Cassini ετοιμάζεται για το μεγάλο φινάλε, που θα είναι μία τέτοια τελική “βουτιά” προς την ατμόσφαιρα του Κρόνου, η οποία και αναμένεται να το καταστρέψει. Εκτιμάται ότι θα προλάβει να στείλει κάποια δεδομένα, αλλά δεν θα είναι εφικτό να στείλει φωτογραφίες από τον Κρόνο.

Μερικές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις του σκάφους Cassini είναι οι υγροί ωκεανοί μεθανίου στον Τιτάνα, αλλά και η ύπαρξη ενός ωκεανού κάτω από την επιφάνεια του άλλου δορυφόρου του Κρόνου, Εγκέλαδου. Η NASA ολοκληρώνει με εντυπωσιακό τρόπο, μία από τις πιο επιτυχημένες της αποστολές και ενημερώνει το κοινό για τη θέση του σκάφους καθώς οδεύει προς την καταστροφή του σε πραγματικό χρόνο, μέσα από το επίσημο site της.

Πηγή: Pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 7 =