αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌλα έτοιμα: Έρχεται μέσα στον Αύγουστο το πρώτο Grand Hyatt στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Όλα έτοιμα: Έρχεται μέσα στον Αύγουστο το πρώτο Grand Hyatt στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Στις 18 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες του στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την χώρα μας το Grand Hyatt Athens, το πρώην Athens Ledra μετά την ολική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε στην πολύπαθη ξενοδοχειακή μονάδα.

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού το οποίο είχε βάλει λουκέτο από τον Μάιο του 2016 λόγω οφειλών των πρώην ιδιοκτητών του. Nα υπενθυμίσουμε ότι το πεντάστερο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού το οποίο πλειοδότησε τον Ιούνιο του 2017 η Συγγρού 115 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία ελέγχεται από την αμερικανική Hines, είχε βγει τέσσερις φορές «στο σφυρί» μέσα σε έναν περίπου χρόνο, χωρίς όμως επιτυχία κυρίως λόγω των εκτενών εργασιών ανακαίνισης που χρειαζόταν σε συνδυασμό με το υψηλό τίμημα, με το οποίο πλειοδοτήθηκε αρχικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία ανακαίνιση στην οποία προχώρησε το ξενοδοχείο ήταν λίγο πριν το 2004 ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Πλέον θα ανοίξει τις πύλες του πλήρως ανακαινισμένο στοχεύοντας τόσο στον τουρισμό διακοπών όσο και στον επαγγελματικό τουρισμό. Το νέο Grand Hyatt της Αθήνας θα διαθέτει 309 δωμάτια και σουίτες σε δέκα ορόφους, εστιατόριο και πισίνα στην ταράτσα με πανοραμική θέα στην πόλη και την Ακρόπολη. Επιπλέον το ξενοδοχείο διαθέτει σχεδόν 2.000 τ.μ. χώρων για τη διοργάνωση συνεδρίων και μικρότερων εκδηλώσεων, που διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες.

Το άνοιγμά του δε, σηματοδοτεί κι επισήμως την άφιξη μιας ακόμα μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας στην πρωτεύουσα αφού πρόκειται για το πρώτο Grand Hyatt στην Ελλάδα και το τρίτο «ευρωπαϊκό». Η εταιρεία Hyatt που αναζητούσε εδώ και καιρό τρόπο εισόδου στην προσοδοφόρα τουριστική αγορά της Αθήνας κατέληξε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το επενδυτικό σχήμα των νέων ιδιοκτητών, της αμερικανικής Hines και της Henderson Park και με τον όμιλο του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ότι αναλαμβάνει τη διαχείριση του ακινήτου. Να υπενθυμίσoυμε ότι η «ομπρέλα» της Hyatt Regency επιχειρεί ήδη στη χώρα και συγκεκριμένα στην συμπρωτεύουσα. Το πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης διαθέτει 160 δωμάτια και σουίτες και συνεδριακό κέντρο, σε μια επιφάνεια 22.000 τ.μ. αφού η εταιρεία προσανατολίζεται και στο κομμάτι του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού. Το ενδιαφέρον της για την νέα μονάδα ήταν αναμενόμενο αφού πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το οποίο μετά την αποχώρηση της αλυσίδας Marriott International το Νοέμβριο του 2013, αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα, με πολλαπλές διαδικασίες πλειστηριασμών να καθίστανται άγονες.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 1 =