αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΨάχνοντας χρήματα… για τη γραμμή 4 του μετρό- Ποια είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή

Ψάχνοντας χρήματα… για τη γραμμή 4 του μετρό- Ποια είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή

Μπορεί το υπουργείο Υποδομών να προγραμματίζει τη δημοπράτηση της γραμμής 4 του μετρό, έως το τέλος Μαρτίου, ωστόσο, η χρηματοδότηση για το έργο δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί.

Όπως λέει το Capital.gr, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όχι μόνο το αρμόδιο υπουργείο αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν, τουλάχιστον τρεις φορές, έως σήμερα, εξαγγείλει, χωρίς αντίκρυσμα, τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ.

Πάντως, αυτή τη φορά, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών διαβεβαιώνει κατηγορηματικά για τη δημοπράτηση, μέχρι το τέλος Μαρτίου, της γραμμής μετρό, που θα διαθέτει 14 σταθμούς από το Άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδί (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νηαρ Ηστ, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδί).

Η αισιοδοξία αυτή στηρίζεται, ενδεχομένως, στη φερόμενη, καταρχήν, συμφωνία που υπάρχει με την ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση της γραμμής 4 του μετρό, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει, αρχές Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Υποδομών, ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ θα προέλθει από το (νέο) ΕΣΠΑ 2014-2020. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της γραμμής 4.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 12 =