αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ έχουν βρει κενό ασφαλείας στο WhatsApp και μπορούν να αλλάζουν το περιεχόμενο μηνυμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάκερ έχουν βρει κενό ασφαλείας στο WhatsApp και μπορούν να αλλάζουν το περιεχόμενο μηνυμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Facebook προσπαθεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο της διάδοσης ψευδών ειδήσεων μέσω και της πλατφόρμας WhatsApp και γι’ αυτό πρόσφατα είδαμε να θέτει περιορισμό στον αριθμό των μηνυμάτων που μπορεί να προωθήσει ο κάθε χρήστης, ενώ εμφανίζει και μήνυμα ότι μπορεί το link που περιλαμβάνεται σε ένα μήνυμα να είναι spam.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία ασφαλείας Check Point ανακάλυψε ένα σοβαρό κενό στο πρωτόκολλο ασφαλείας που επιτρέπει στους hackers να αλλάζουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων! Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό, διότι αφορά την κρυπτογράφηση των δεδομένων που θεωρητικά καλύπτει κάθε μήνυμα, εικόνα, κλήση, video ή άλλου είδους ενέργεια που πραγματοποιείται μέσα στην εφαρμογή.

Όταν αποκρυπτογραφείται η πληροφορία, η ομάδα της Check Point παρατήρησε ότι η πληροφορία του μηνύματος μπορεί να αλλοιωθεί με τους κινδύνους που ελοχεύουν να είναι πολλοί. Για παράδειγμα, ένας hacker θα μπορούσε να επέμβει σε ένα γκρουπ μεταμφιεσμένος σε κάποιον από τους χρήστες του για να μοιραστεί μια ψεύτικη είδηση ή να στέλνει στοχευμένα μηνύματα από δημόσιους λογαριασμούς για να εξαπατήσει τους χρήστες.

Η εταιρεία έχει ενημερώσει ήδη την ομάδα του WhatsApp για το ζήτημα και περιμένουμε σχετική ανακοίνωση και από αυτούς.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − three =