αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Φύγε από την καρέκλα του γραφείου σου»: Η No1 συμβουλή ενός πετυχημένου επιχειρηματία, για να βρεις τις καλές ιδέες

«Φύγε από την καρέκλα του γραφείου σου»: Η No1 συμβουλή ενός πετυχημένου επιχειρηματία, για να βρεις τις καλές ιδέες

Αν νιώθεις ότι έχεις «ξεμείνει» από καλές ιδέες, υπάρχει λύση. Αυτό λέει ο συνιδρυτής της πετυχημένης εταιρίας Casper, Jeff Chapin. Πρόκειται για ένα brand, που δημιουργήθηκε με στόχο να κάνει τον ύπνο των ανθρώπων καλύτερο. Έτσι πουλά μια σειρά από προϊόντα, που σχετίζονται με αυτό.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2014. Έχει καταφέρει να καταγράψει μεγάλα έσοδα, ενώ έχει «σηκώσει» συνολικά 240 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις. Μιλώντας στο CNBC, ο νεαρός συνιδρυτής, δίνει τη δική του συμβουλή, για το πως μπορείς να βρεις καλές ιδέες. Ακόμα κι αν έχεις «κολλήσει» και δεν μπορείς εμπνευστείς από κάτι.

«Φύγε από την καρέκλα του γραφείου σου» τονίζει ο Jeff Chapin.

Και εξηγεί: «Ποτέ δεν θα βρεις καλές ιδέες, με το να κάθεσαι μπροστά από τον υπολογιστή σου». Εκεί θα κάτσεις για να παράξεις κάτι. Αλλά οι καλές ιδέες έρχονται αλλού. Χρειάζεσαι ερεθίσματα.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και στην εταιρία του. Ενθαρρύνει τους εργαζομένους να βγαίνουν έξω. «Δεν μπορώ να πάρω την ομάδα, να την βάλω σε ένα δωμάτιο και να πω: Βρείτε μια καλή ιδέα», τονίζει ο Chapin. Αφήνει επίσης τους εργαζομένους, να έρχονται σε επαφή με τους πελάτες, για να παίρνουν feedback.

Όπως λέει, σε οποιοδήποτε επάγγελμα κι αν είσαι, αναρωτήσου τι είναι αυτό που μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης. Οι πελάτες, οι χρήστες ή μήπως οι ανταγωνιστές; Στη συνέχεια αναζήτησε τις κατάλληλες πηγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 6 =