αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΥπάρχουν και χειρότερα: Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο… για την χρήση των social media

Υπάρχουν και χειρότερα: Στην Ουγκάντα έβαλαν φόρο… για την χρήση των social media

Η κυβέρνηση της Ουγκάντα προχώρησε σε κάτι πρωτοφανές μιας και από τον Ιούλιο θα επιβάλει φορολογία στους κατοίκους της χώρας που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό θα γίνει έτσι ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του κράτους και η εθνική ασφάλεια της χώρας, με την επιβολή του social media tax όπως τον ονόμασε η κυβέρνηση της χώρας.

Σε ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών της χώρας, Matia Kasaija, αναφέρεται πως η χώρα αναζητά χρήματα για να διατηρήσει την εθνική της ασφάλεια και να επεκτείνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο, πιο συχνά και ακόμα περισσότεροι κάτοικοι, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ερώτηση που προκύπτει είναι εαν πραγματικά θα εφαρμόσει το φόρο αυτό η κυβέρνηση, η οποία πριν καιρό είχε ανακοινώσει πως θα αναπτύξει τα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να αποκλείσει τους χρήστες από τα κοινωνικά δίκτυα που όλοι χρησιμοποιούμε.

Επίσης, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την αγορά μιας υπηρεσίας για τον εντοπισμό υλικού ερωτικού περιεχομένου στους χρήστες του διαδικτύου της χώρας, δημιουργώντας απορίες σχετικά με το τι τελικά θα κάνει πράξη η κυβέρνηση που συσχετίζει όπως φαίνεται τη χρήση του διαδικτύου με την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + twelve =