αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα τα Google Maps θα σε ενημερώνουν ακόμα και για συμβάντα στους δρόμους

Τώρα τα Google Maps θα σε ενημερώνουν ακόμα και για συμβάντα στους δρόμους

Σχεδόν 5 χρόνια πέρασαν από τότε που η Google εξαγόρασε την εφαρμογή Waze και είναι γεγονός ότι παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στους χρήστες εξαιτίας μιας πολύ βασικής λειτουργίας, τη δυνατότητα αναφορών επάνω στον χάρτη σε πραγματικό χρόνο για ό,τι μπορεί να συμβαίνει στους δρόμους (κυκλοφοριακή κίνηση, ατυχήματα, έργα, φυσικές καταστροφές κλπ.). Μετά από τόσο καιρό, η εταιρεία φαίνεται ότι είναι έτοιμη να προσθέσει παρόμοια λειτουργία και στη δημοφιλή υπηρεσία Google Maps!

Ήδη ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι έχει εμφανιστεί η λειτουργία “Incident Reports” στο Google Maps, κάτι που είχε ανακαλυφθεί στον κώδικα του αρχείο APK πριν από μερικές εβδομάδες. Χωρίς να έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, η Google πιθανότατα σήκωσε τον διακόπτη για δοκιμαστική χρήση σε ορισμένες ομάδες χρηστών δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να αναφέρουν γεγονότα σε πραγματικό χρόνο για να τα βλέπουν οι υπόλοιποι χρήστες και να κανονίζουν ανάλογα την πορεία τους.

Παρόλο που τα Incident Reports αποτελούν βασική λειτουργία του Waze, η προσθήκη τους στο Google Maps είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενη, δεδομένου ότι η υπηρεσία συνδυάζει διάφορες λειτουργίες που αφορούν το κυκλοφοριακό σε πραγματικό χρόνο, αλλά και οδηγίες για ΜΜΜ, πεζούς και ποδηλάτες. Από την άλλη, το Waze περιορίζεται κυρίως στους χρήστες-οδηγούς.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 4 =