αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤώρα μπορείς να ιδρύσεις ηλεκτρονικά από το laptop σου και πολυπρόσωπη ΙΚΕ

Τώρα μπορείς να ιδρύσεις ηλεκτρονικά από το laptop σου και πολυπρόσωπη ΙΚΕ

Κοντά δύο μήνες μετά τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) για τη σύσταση εξ’ αποστάσεως μονοπρόσωπης ΙΚΕ, πλέον οι επιχειρηματίες θα μπορούν να ιδρύουν ηλεκτρονικά και πολυπρόσωπες ΙΚΕ.

Με βάση πληροφορίες του Capital.gr, το σύστημα, δηλαδή η ψηφιακή πλατφόρμα του ΥΜΣ (http://eyms.businessportal.gr), “ανοίγει” και για τις πολυπρόσωπες ΙΚΕ εντός της ημέρας ενώ στόχος είναι μέσω αυτής της εφαρμογής να δοθεί η δυνατότητα ίδρυσης όλων των εταιρικών μορφών σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τα στοιχεία σύστασης θα καταχωρούνται, όπως και στην περίπτωση των Μονοπρόσωπων ΙΚΕ, χωρίς να κατατεθεί κανένα έγγραφο και το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τα στοιχεία που καταχωρούνται για ένα τρίμηνο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες από την πλευρά των ιδρυτών της εταιρείας ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται αυτόματα. Δηλαδή μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας http://eyms.businessportal.gr οι ενδιαφερόμενοι, είναι πλέον σε θέση να ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας τους, την εγγραφή της στο Γ.Ε.ΜΗ. και στο Φορολογικό Μητρώο, από το οποίο λαμβάνουν τον ΑΦΜ της εταιρείας τους και προσωρινό κλειδάριθμο TAXISNET, ενώ ενημερώνεται και ο ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της, η σύσταση επιχείρησης θα είναι δωρεάν, ενώ στη συνέχεια το κόστος θα είναι μειωμένο κατά 70% του κόστους σύστασης μέσω ΥΜΣ. Δηλαδή το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη δηλαδή παρουσία.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των πρώτων 50 ημερών όπου λειτουργεί το σύστημα έχουν συσταθεί πάνω από 120 μονοπρόσωπες ΙΚΕ, με ελάχιστο πραγματικό χρόνο σύστασης τα 13’, ο οποίος ήταν και ο δυνητικά ελάχιστος χρόνος για τον οποίο είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

Σημειώνεται πως το σύστημα της e-YMS: χορηγεί αριθμό ΓΕΜΗ και Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (ΚΑΚ) σύστασης, δημιουργεί ηλεκτρονικό φάκελο στη Μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, αποδίδει ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της εταιρείας στο διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ. Επίσης διαβιβάζει ηλεκτρονικά στο Taxis τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου η εταιρεία να εγγραφεί στο Μητρώο και να λάβει ΑΦΜ ενημερώνει τον ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας ενώ εκδίδει ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας και τα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους αιτούντες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 9 =