αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρια tips για να «μεταμορφώσεις» τα πισωγυρίσματα σε success story

Τρια tips για να «μεταμορφώσεις» τα πισωγυρίσματα σε success story

Η ζωή ενός επιχειρηματία δεν είναι εύκολη. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του μπορεί να προκύψουν εμπόδια, ανά πάσα στιγμή. Και όντως, πολλές φορές είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τα πισωγυρίσματα που προκύπτουν. Συχνά μάλιστα, όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα, αυτό… πολλαπλασιάζεται και «χτυπά» το αρχικό πλάνο μας σε πολλά σημεία.

Υπάρχει όμως λύσει να τα ξεπεράσει κάποιος όλα αυτά και να βαδίσει προς την επιτυχία. Όπως σημειώνει το Entrepreneur.com σε άρθρο του, κάθε ημέρα είναι μια ευκαιρία για να ρωτήσεις τον εαυτό σου: «Θα με κάνουν τα εμπόδια καλύτερο; ‘Η θα με κρατήσουν πίσω;». Βέβαια, ακόμα κι αν αποφασίσεις να επιλέξεις τον πρώτο δρόμο, είναι πιθανό στην πορεία να αποθαρρυνθείς ξανά. Παρακάτω, ακολουθούν 3 tips, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τα πισωγυρίσματα. Να λάβεις τα χρήσιμα μαθήματα και τελικά να καταγράψεις το δικό σου success story.

1- Τη στιγμή της κρίσης, πάτα το «pause»: Ας υποθέσουμε ότι οδηγάς ένα αυτοκίνητο. Αν ξαφνικά προκύψει ένα εμπόδιο μπροστά, είναι προτιμότερο να κάνεις χαλαρές κινήσεις με το τιμόνι. Αν κάνεις απότομες κινήσεις, πιθανότατα το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο, και το όχημα θα εκτροχιαστεί. Το ίδιο ισχύει και για τους πιλότους: οι απότομες κινήσεις με το πιδάλιο είναι αξαιρετικά επικίνδινες, ακόμα και όταν η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη. Ακριβώς το ίδιο, πρέπει να έχεις και στο μυαλό σου για την επιχειρηματικότητα. Όταν έρθει μια στιγμή κρίσης, είναι προτιμότερο να πατήσεις το «pause», αντί να λάβεις αποφάσεις εν θερμώ. Στη συνέχεια μπορείς να δεις με ψυχραιμία τα δεδομένα και να πράξεις ανάλογα.

2- Μελέτησε πως το έκαναν οι winners: Όλοι έχουν συναντήσει εμπόδια στην πορεία τους. Ακόμα και πολύ γνωστοί επιχειρηματίες, που στη συνέχεια έφτασαν στην κορυφή του κόσμου. Ο Richard Branson, για παράδειγμα, ποτέ δε άφησε τα πισωγυρίσματα να τον κρατήσουν στάσιμο. Ποτέ δεν σταμάτησε να ψάχνει για ανάπτυξη και επέκταση σε νέα πεδία. Κάποια από τα projects που δημιούργησε δεν είχαν επιτυχία, όμως αυτό συνέχισε και η συνέχεια είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε. Είναι χρήσιμο να μελετήσεις το πως ξεπέρασαν τα πισωγυρίσματα άλλοι άνθρωποι. Έτσι θα ρυθμίσεις και το δικό σου πλάνο, έτσι ώστε να φτάσεις στον επιθυμητό τρόπο. Και για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας… σε αυτό ίσως βοηθά λίγο και το It’s Possible, με τις τόσες ιστορίες επιτυχίας που παρουσιάζει.

3- Never give up: Είναι η πιο κλισέ συμβουλή εκεί έξω. Όταν παραιτηθείς από κάτι, όλα τελειώνουν. Τα πισωγυρίσματα και τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν, μπορεί να σε δυσκολέψουν. Μπορεί να σε αναγκάσουν να ξεκινήσεις το έργο από την αρχή. Μπορεί να χρειαστεί να παραδεχτείς την ήττα αναφορικά με μια επιχειρηματική ιδέα. Αλλά αν παραμείνεις μέσα στο παιχνίδι, είναι πολύ πιθανό να ανοιχτούν νέες πόρτες μπροστά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 7 =