αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρεις μαθητές δημιούργησαν startup μέσα από την οποία παρέχουν δωρεάν συμβουλές διακόσμησης

Τρεις μαθητές δημιούργησαν startup μέσα από την οποία παρέχουν δωρεάν συμβουλές διακόσμησης

Τον ρόλο του προσωπικού διακοσμητή αναλαμβάνουν τελειόφοιτοι μαθητές λυκείου, προσφέροντας ιδέες, συμβουλές και λύσεις για αλλαγές ή ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων ή κατοικιών, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιούργησαν.

Οι Μηνάς-Μάριος Κόντης, Ζώγια Καλούδη και Μαρία Γαλανοπούλου, μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δημιούργησαν τη startup HomeBody, που βασίζεται στην ομώνυμη πλατφόρμα και επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία με όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε μικρές αλλαγές ή ακόμη και σε ολική ανακαίνιση των χώρων τους.

«Ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε την πλατφόρμα τον Μάιο, ενώ δεν είχαν τελειώσει τα μαθήματα στο σχολείο. Είναι σε πιλοτική λειτουργία εδώ και δύο εβδομάδες» δήλωσε στο «Πρακτορείο FM 104,9», ο 17χρονος Μηνάς-Μάριος Κόντης.

Μηνάς-Μάριος Κόντης, Ζώγια Καλούδη και Μαρία Γαλανοπούλου

Μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα HomeBody.gr ο ενδιαφερόμενος στέλνει φωτογραφίες από τον χώρο του, τα έπιπλα που έχει ή το ανανεωμένο στυλ που θα ήθελε να αποκτήσει ο χώρος, και ο διακοσμητής τού στέλνει τα σχέδια (την πρόταση διακόσμησης), ακολουθεί ανταλλαγή σχολίων, παρατηρήσεων έως τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

Η επικοινωνία και η αποστολή των προτάσεων γίνεται με παράθυρο ανοιχτού chat.

Οι δημιουργοί του HomeBody θεωρούν ότι η διακόσμηση μπορεί να γίνει προσιτή σε όλους και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν αναλάβει και τον ρόλο συνδέσμου μεταξύ ενδιαφερόμενων και Ελλήνων παραγωγών.

«Το HomeBody είναι ένα σύνδεσμος μεταξύ μικρών και μεγάλων brand επίπλων ή υλικών και προωθούμε τους Έλληνες παραγωγούς, από τους οποίους εξασφαλίζουμε εκπτώσεις, ώστε να επωφελούνται όσοι επιλέγουν τις προτάσεις μας» εξήγησε ο Μηνάς-Μάριος Κόντης, ο οποίος τόνισε ότι από μικρός ήθελε να τακτοποιεί και να διορθώνει τα πάντα γύρω του και να τα βελτιώνει από αισθητική και λειτουργική άποψη.

«Μέσω του HomeBody, οι ενδιαφερόμενοι εξοικονομούν χρόνο και χρήματα, καθώς προμηθεύονται έπιπλα και υλικά που είναι απαραίτητα για ανακαινίσεις με χαμηλότερο κόστος απ’ ό,τι αν τα αναζητούσαν μόνοι τους» ανέφερε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 7 =