αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις λόγοι για τους οποίους δεν πήρες μια δουλειά (παρόλο που έφτασες τόσο κοντά)

Τρεις λόγοι για τους οποίους δεν πήρες μια δουλειά (παρόλο που έφτασες τόσο κοντά)

Αλήθεια, πόσο απογοητευτικό είναι να φτάνεις μέχρι την τελική φάση της διαδικασίας για πρόσληψη και τελικά να σου λένε ότι είσαι… ο πρώτος επιλαχών; Πολλοί θα πουν ότι είναι καλό που έφτασες μέχρι εκεί. Από την άλλη, η πραγματικότητα είναι ότι δεν πήρες τη δουλειά.

Και αρχίζουν οι σκέψεις για το τι μπορεί να πήγε στραβά. Έφτασες τόσο κοντά στον στόχο, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Ας δούμε τα δεδομένα συγκεκριμένα. Το αμερικανικό The Muse παραθέτει τους 3 λόγους για τους οποίους είναι πιθανό να εισέπραξες ένα «Χ».

1- Ο Hiring Manager αποφάσισε να μην προσλάβει κανένα

Πολλές φορές, ο υπεύθυνος για τις προλήψεις, φτάνει για παράδειγμα σε 2 επικρατέστερους υποψηφίους για μια θέση. Και οι δύο είναι καλοί. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο ίδιος μπορεί να συνηδιτοποιήσει ότι το μπάτζετ είναι περιορισμένο ή ότι για κάποιο λόγο η πρόσληψη πρέπει να πάει πιο πίσω. Τελικά, ενώ έχει γίνει όλη η διαδικασία, δεν προσλαμβάνεται κανείς.

2- Ήσουν καλός, αλλά κάποιος ήταν λίγο καλύτερος

Έχεις όλα τα προσόντα για να πάρεις τη θέση. Τα πήγες καλά στις συνεντεύξεις. Σχημάτισε καλή γνώμη ο υπεύθυνος προσλήψεων. Αλλά τελικά… προσλήφθηκε κάποιος άλλος. Σε αυτή την περίπτωση δεν έκανες κάτι λάθος. Απλά κάποιος άλλος ήταν λίγο καλύτερος από εσένα για τη θέση.

3- Δεν «κόλλησες» με τον διευθυντή

Μπορείς να διαθέτεις όλες τις σπουδές και την προϋπηρεσία για μια θέση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς όμως, ότι στις εταιρίες υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Το τρίτο «κακό σενάριο» λοιπόν, είναι να μην ταιριάξεις με τον διευθυντή που θα σε δει. Δεν πειράζει, θα «κολλήσεις» με κάποιον άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 5 =