αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κινήσεις για να καταπολεμήσει το άγχος ένας business leader

Τρεις κινήσεις για να καταπολεμήσει το άγχος ένας business leader

Είναι δεδομένο ότι αν είσαι μέσα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, θα έχεις αρκετό άγχος στην καθημερινότητα σου. Στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν, deadlines που πιέζουν, πολλά tasks που πρέπει να γίνουν. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Το ερώτημα εδώ είναι το πως μπορείς να επιβιώσεις μέσα σε όλο αυτό.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com, εστιάζει στο θέμα. Και παραθέτει 3 συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν έναν business leader να καταπολεμήσει το άγχος. Δες τες παρακάτω.

1# Αποδέξου ότι το άγχος είναι φυσιολογικό: Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο σε κάποιους, είναι όμως μια σωστή συμβουλή. Το άγχος μπορεί να υπάρχει σε διάφορες στιγμές της ζωής μας. Είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μην σε κυριεύει αυτό. Αποδέξου ότι το άγχος είναι μέσα στο πρόγραμμα, και διαχειρίσου τις καταστάσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία.

2# Φτιάξε ένα δίκτυο: Ναι, το άγχος είναι ένα πρόβλημα. Αλλά γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν το βιώνεις μόνος. Βρες ανθρώπους ακόμα και μέσα από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, με τους οποίους μπορείς να συζητήσεις, να μοιραστείς τις ανησυχίες σου και να λάβεις συμβουλές. Έτσι θα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα το άγχος. Ενώ σε αντίθετη περίπτωση, είναι λογικό να αισθανθείς μοναξιά και να γίνει η κατάσταση πιο δύσκολη για εσένα.

3# Προτεραιότητες: Τελευταίο αλλά ίσως σημαντικότερο. Συχνά οι επιχειρηματίες προσπαθούν να πάρουν στην πλάτη τους πολύ περισσότερες ευθύνες και projects από όσα πραγματικά μπορούν. Βάλε προτεραιότητες. Μόνο έτσι θα είσαι πιο παραγωγικός. Και φυσικά θα έχεις λιγότερο άγχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 1 =