αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις απλές στρατηγικές για να δημιουργήσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο (και να κάνεις περισσότερα πράγματα)

Τρεις απλές στρατηγικές για να δημιουργήσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο (και να κάνεις περισσότερα πράγματα)

Είναι δεδομένο ότι ζούμε σε μια ιδιαίτερα «γρήγορη» εποχή. Όλοι προσπαθούν να προλάβουν τα πάντα, μέσα σε ένα 24ωρο. Η ημέρα δεν μπορεί να γίνει φυσικά μεγαλύτερη. Και στο τέλος, πάντα χρειαζόμαστε «λίγο χρόνο ακόμα». Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου. Έτσι ώστε να είσαι πιο παραγωγικός, να ολοκληρώνεις περισσότερα tasks και κάτι επίσης σημαντικό: Να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ακολουθούν 3 απλές στρατηγικές που μπορείς να εφαρμόσεις. Ξεκίνα σήμερα. Και μέσα σε μερικές ημέρες θα δεις ότι θα έχεις γίνει πιο παραγωγικός, ενώ παράλληλα θα έχεις δημιουργήσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνεις τα πράγματα που θες.

1- Αφαίρεσε tasks: Το κλειδί για να τα κάνεις όλα, είναι… να μην τα κάνεις όλα. Κάνε μια λίστα με τα πράγματα που θες να αφιερώσεις χρόνο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Στην συνέχεια ξεχώρισε αυτά που πρέπει να κάνεις άμεσα, και βάλε τα στην κορυφή της λίστας. Στο «φιλτράρισμα» που θα κάνεις, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν και εργασίες με την οποίες δεν αξίζει να ασχοληθείς. Είτε γιατί δεν είναι σημαντικές, είτε γιατί θα καλυφθούν από άλλα tasks. Στο τέλος θα καταλήξεις σε μια λίστα μόνο με τα σημαντικά που έχεις να κάνεις.

2- Outsource: Έχεις τα tasks που πρέπει να γίνουν. Το επόμενο ερώτημα είναι αν πρέπει αν γίνουν από εσένα. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Γιατί δεν έχεις τον χρόνο ή τις εξειδικευμένες γνώσεις. Επέλεξε λοιπόν κάποιες εργασίες για να τις δώσεις να γίνουν Outsource, από κάποιους εξωτερικούς συνεργάτες.

3- Βελτιστοποίηση: Τώρα δες το πως μπορεί η δουλειά να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Για παράδειγμα, ίσως κάποια tasks μπορούν να ομαδοποιηθούν. Κάποια meetings να γίνουν μικρότερα. Επίσης, σημείωσε τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός, και επέλεγε να δουλεύεις μέσα σε αυτές. Μπορεί να είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 9 =