αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι ιδρυτές επιχειρήσεων»: Ο επενδυτής Marcus Lemonis αναλύει

«Τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι ιδρυτές επιχειρήσεων»: Ο επενδυτής Marcus Lemonis αναλύει

Μπορεί ένας επιχειρηματίας να έχει το τέλειο business plan, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να φτάσει σε μια επιτυχία που θα έχει διάρκεια. Την συγκεκριμένη άποψη εκφράζει τουλάχιστον ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής, Marcus Lemonis. Ο ίδιος κινείται συνεχώς ανάμεσα σε επιχειρηματίες, ενώ είναι επίσης παρουσιαστής της εκπομπής The Profit, που προβάλλεται στο CNBC. Εκεί αναλαμβάνει να βγάλει από το αδιέξοδο, διάφορες προβληματικές επιχειρήσεις.

Το CNBC ρώτησε τον Marcus Lemonis, για το ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας ιδρυτής επιχείρησης, έτσι ώστε να φτάσει στον στόχο του. Ο ίδιος εστιάζει σε 3 πράγματα.

1- Πρώτα η επιχείρηση: «Πρέπει να είναι πρόθυμοι να βάλουν την επιχείρηση πάνω από τον εαυτό τους» σημειώνει ο γνωστός επενδυτής. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για α είσαι στο επιχειρηματικό «γήπεδο». Κάτι που, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, σημαίνει θυσίες σε προσωπικό επίπεδο και ελεύθερο χρόνο.

2- Να πιστεύουν στην ομάδα τους: «Πρέπει να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι που έχουν γύρω τους, είναι ο λόγος της επιτυχίας» σημειώνει ο Lemonis. Όπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τα αφεντικά, όχι τις δουλειές. Άρα λοιπόν είναι σημαντικό το πως ένας ιδρυτής συμπεριφέρεται στην ομάδα του. Είναι καλό να λες «ευχαριστώ» και καλά λόγια όταν χρειάζεται.

3- Ανοιχτοί σε ιδέες: «Αν θέλετε να δείτε την επιχείρηση σας να αναπτύσσεται, θα πρέπει να φέρετε μέσα ανθρώπους με φρέσκες ιδέες, που μπορεί να διαφέρουν από τις δικές σας» υπογραμμίζει ο Marcus Lemonis. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το χαρακτηριστικό που έχουν οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Οι διαφορετικές οπτικές και ιδέες, μπορούν νας δώσουν ώθηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =