αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σκληρά μαθήματα που μάλλον θα πάρεις πριν φτάσεις στην επιτυχία

Τρία σκληρά μαθήματα που μάλλον θα πάρεις πριν φτάσεις στην επιτυχία

Αν ρωτήσεις έναν κορυφαίο επιχειρηματία για τα μυστικά της επιτυχίας του, πιθανόν να διαπιστώσεις ότι τα πιο πολύτιμα μαθήματα που έχει πάρει, ήρθαν μέσα από κακουχίες, δοκιμές και προκλήσεις, κατά την διάρκεια του «μαραθωνίου» του. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Δεν είναι τυχαίο, ότι περίπου 8 στις 10 startups αποτυγχάνουν.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Ρώτησε μερικούς επιχειρηματίες για τα δύσκολα μαθήματα που πήραν κατά την διάρκεια της διαδρομής τους. Εδώ είναι λοιπόν 3 σκληρές αλήθειες που πρέπει να λάβεις υπόψη.

1# Θα επαναπροσδιορίσεις την αποτυχία. Οκ, κανείς δεν θέλει να αποτύχει. Ακόμα και οι νεαροί φοιτητές που ξεκινούν ένα business project, ονειρεύονται να φτάσουν ψηλά. Ωστόσο, ακόμα και το σενάριο της αποτυχίας μπορεί να μην είναι τόσο κακό όσο νομίζεις. Μέσα από μια αποτυχία μπορείς να πάρεις χρήσιμα μαθήματα, και να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου στην συνέχεια. Αυτή η δύσκολη δοκιμασία μπορεί να σου βγει σε καλό.

2# Θα επανεξετάσεις… τι είναι αδύνατο. Τελικά, τι ορίζεται ως «αδύνατο»; Μπορεί να είναι η λύση ενός προβλήματος που δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως, φτάνοντας προς το πρόβλημα και εξετάζοντας από το μηδέν όλες τις πτυχές, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν δρόμοι που δεν είχε παρατηρήσει κανείς μέχρι σήμερα. Το ότι κάτι μοιάζει «αδύνατο» μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να γίνει δυνατό με κάποιον νέο τρόπο. Να πούμε βέβαια, ότι ο δρόμος μέχρι να αποδείξεις ότι κάτι δεν είναι «αδύνατο», δεν θα είναι καθόλου εύκολος.

Εδώ να πούμε και κάτι δικό μας: Όταν ξεκίναγε το It’s Possible το 2016, ελάχιστοι πίστευαν ότι ένα τέτοιο site μπορεί να πετύχει. Σήμερα, το ίδιο site διαβάζεται από 100.000 αναγνώστες, κατά μέσο όρο, κάθε μήνα.

3# Εστίασε σε ένα πράγμα. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Elon Musk, που μπορούν να τρέξουν επιχειρήσεις πολλών ειδών. Και μάλιστα ταυτόχρονα. Κάτι που προσπαθούν να κάνουν και πολλοί νέοι επιχειρηματίες: Δραστηριοποιούνται σε πολλά πεδία, θεωρώντας ότι έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες για να φτάσουν στην επιτυχία. Συνήθως η αντίθετη τακτική είναι σωστότερη: Εστίασε σε ένα πράγμα. Σε ένα project. Σε ένα πεδίο. Και προσπάθησε να το κάνεις όσο καλύτερα γίνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 14 =