αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία απλά tips για να γίνεις πετυχημένος freelancer αρκετά γρήγορα (και να διατηρήσεις τους πελάτες σου)

Τρία απλά tips για να γίνεις πετυχημένος freelancer αρκετά γρήγορα (και να διατηρήσεις τους πελάτες σου)

Είναι ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο έντονο. Τόσο στις προηγμένες χώρες του εξωτερικού, όσο και στην Ελλάδα με λίγο πιο αργούς ρυθμούς. Η παραδοσιακή 8ωρη εργασία μειώνεται, και πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τον δρόμο του freelance. Κάπως έτσι, είναι αφεντικά του εαυτού τους και έχουν πιο ευέλικτα ωράρια.

Ωστόσο, αυτό το μονοπάτι μόνο εύκολο δεν είναι. Αρκετοί freelancers έχουν πρόβλημα με το εισόδημα τους. Αφού το να βρεις νέους πελάτες και να αναπτύξεις το δίκτυο σου είναι δύσκολο. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να κρατήσεις τους πελάτες που έχεις ήδη βρει. Πρέπει να καταφέρεις να έρχεσαι «πρώτος σε προτιμήσεις» σε αρκετούς ανθρώπους. Και πως μπορείς να το πετύχεις αυτό; Εδώ είναι 3 βασικά tips.

1# Σωστό branding: Όλοι μπορούν να γίνουν freelancers μέσα σε ένα πρωί. Αλλά πως μπορείς να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους; Χτίσε το προσωπικό σου brand (δες μερικούς τρόπους εδώ). Καταρχήν μην πέσεις στην παγίδα να δημιουργήσεις υπερβολικά ή ψευδή διαφημιστικά μηνύματα για τον εαυτό σου. Εξήγησε το πως μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2# Οι ανάγκες των πελατών πρώτα: Συγχαρητήρια αν προσφέρεις ποιοτικές υπηρεσίες, αλλά αυτή είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Δημιούργησε μια ελκυστική σχέση συνεργασίας με τους πελάτες, ενώ θα δίνεις προτεραιότητα στην ικανοποίησή τους. Επίσης, πρότεινε καινοτόμες λύσεις που μπορεί να μην έχουν καν σκεφτεί οι ίδιοι, για να λύσεις μερικά προβλήματα τους.

3# Δώσε μερικές δωρεάν υπηρεσίες: Σκεφτήκατε ποτέ γιατί τα μεγάλα brands προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες /αγαθά ή σε μειωμένες τιμές; Μην το σκεφτείτε πια. Είναι ο καλύτερος τρόπος είναι να κερδίσετε περισσότερα κέρδη μακροπρόθεσμα. Τίποτα… δεν είναι δωρεάν. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να προσελκύσετε τους πελάτες σε μια παγίδα… καλοσύνης, προσφέροντάς τους μια δωρεάν υπηρεσία για περιορισμένες ημέρες. Επίσης ζήτησε τους σε «αντάλλαγμα» να σε προτείνουν σε μερικούς άλλους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 2 =