αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Taxibeat κατέθεσε αγωγή 260.000 ευρώ προς τον Θύμιο Λυμπερόπουλο

Το Taxibeat κατέθεσε αγωγή 260.000 ευρώ προς τον Θύμιο Λυμπερόπουλο

Στα δικαστήρια οδηγείται η κόντρα του Θύμιου Λυμπερόπουλου με την Beat, καθώς η εταιρεία εύρεσης ταξί, σε συνέχεια εξώδικης διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της ομοσπονδίας ταξί, προχώρησε στην κατάθεση αγωγής, ζητώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ. Η υπόθεση θα συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 7 Ιουνίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της αγωγής των περίπου 70 σελίδων στηρίζεται σε όσα έχει διατυπώσει, κατά το πρόσφατο παρελθόν, δημόσια ο Θύμιος Λυμπερόπουλος κατά της εταιρείας που ίδρυσε ο Νίκος Δρανδάκης το 2011.

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, η αποζημίωση που διεκδικεί η Beat για βλάβη της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της και για δυσφήμισης της εταιρείας, σχετίζεται με όσα “ψευδή και δυσφημιστικά” έχει αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος για:

– φοροδιαφυγή

– ανυπαρξία σαφούς νομικής υπόστασης στην Ελλάδα

– παράνομη λειτουργία χωρίς να τηρούνται οι κανόνες της αγοράς ταξί

– διατήρηση offshore σε εξωχώριες νήσους, όπου καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας από τη δραστηριότητα της Beat στη χώρα μας

Το διεκδικούμενο ποσό της αγωγής στηρίζεται, κατά πληροφορίες, στο πλήγμα που προκάλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις του Θύμιου Λυμπερόπουλου, κατά βάση το τρίτο τρίμηνο του 2017- οπότε οι λεκτικές επιθέσεις κορυφώθηκαν- στους προβλεπόμενους ρυθμούς ανάπτυξης της Beat, στην εικόνα της εταιρείας στο επιβατικό κοινό και στους συνεργαζόμενους οδηγούς. Παρατηρήθηκε ότι τμήμα συνεργαζόμενων οδηγών ταξί προχωρούσαν σε απενεργοποίηση της σχετικής εφαρμογής, ενώ, ο αριθμός των νέων εγγραφών μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016.

Όπως αναφέρουν από την εταιρεία, ένα τμήμα του ποσού της αποζημίωσης θα διατεθεί για την αγορά οχημάτων για άτομα με κινητικά προβλήματα σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία “Action now” του παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη. Το υπόλοιπο τμήμα θα διατεθεί για την ενίσχυση του φορέα Social Hackers Academy που εκπαιδεύει τους πρόσφυγες στον προγραμματισμό.

Σημειώνεται ότι ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πιστός στη ρητορική του κατά της διαδικτυακής πλατφόρμας εντοπισμού ταξί, σημείωσε, αφότου παρέλαβε την αγωγή, ότι “είναι απέναντι σε κάθε νεοφιλελεύθερη αντίληψη, που καλύπτει και προωθεί δραστηριότητες με τις οποίες το χρήμα αντί να μένει στην Ελλάδα πηγαίνει στο εξωτερικό”.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + eight =