αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Spotify έχει 100 εκ. χρήστες και άρχισαν οι φήμες για εξαγορά του SoundCloud

Το Spotify έχει 100 εκ. χρήστες και άρχισαν οι φήμες για εξαγορά του SoundCloud

Σε έντονα ανοδική τροχιά παραμένει το Spotify. Η εταιρία ανακοίνωσε την εντυπωσιακή αύξηση της συνδρομητικής της βάσης, αγγίζοντας πλέον τους 40 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, με μεγάλη απόσταση από τους ανταγωνιστές του.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η υπηρεσία music streaming Spotify έχει καταφέρει να αυξήσει τον αριθμό των συνδρομητών της premium έκδοσης θεαματικά από τα 15 εκατ. στα 40 εκατ. διευρύνοντας την απόσταση από την υπηρεσία Apple music, η οποία αριθμεί 17 εκατ. συνδρομητές. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο συνολικός αριθμός χρηστών του Spotify (των «ελεύθερων» και των επί πληρωμή) που έχει φτάσει τους 100 εκατ. συνδρομητές.

Παράλληλα, διέρρευσαν φήμες από τη Financial Times που θέλουν την εταιρεία να ενδιαφέρεται έντονα για την εξαγορά του SoundCloud και μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη προχωρημένες επαφές. Με δεδομένη την τεράστια βάση χρηστών του SoundCloud (175+ εκατ. χρήστες) και την παρουσία χιλιάδων δημιουργών, μια τέτοια εξαγορά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για τον κατάλογο του Spotify.

Υπενθυμίζεται, ότι το Spotify ιδρύθηκε το 2008, από τους Daniel Ek και Martin Lorentzon (φωτο).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 13 =