αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Snapchat μπορεί να αποτελέσει μια «απειλή» για το Facebook

Το Snapchat μπορεί να αποτελέσει μια «απειλή» για το Facebook

Το γεγονός ότι το Snapchat αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια είναι λίγο- πολύ γνωστό. Φαίνεται ότι ο ιδρυτής του, Evan Spiegel, και όλο το team, έχουν καταφέρει να πιάσουν τον παλμό των χρηστών και ιδιαίτερα το κοινό νεαρής ηλικίας. Το επόμενο μεγάλο ερώτημα είναι το κατά πόσο το «αουτσάιντερ» Snapchat, μπορεί να κερδίζει το «φαβορί» Facebook, και σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα.

Ο Martin Sorrell, CEO της WPP, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρία στον κόσμο, δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση. Είναι η ευκαιρία του Snapchat, για να γίνει η μεγαλύτερη «απειλή» για το Facebook, εκτιμά το έμπειρο στέλεχος, μιλώντας στο CNBC. Λέγοντας μάλιστα, ότι οι πελάτες της εταιρίας του, δαπάνησαν 90 εκατ. δολάρια για διαφήμιση στο Snapchat το 2016. Δηλαδή, περίπου 60 εκατ. δολάρια παραπάνω από τις προβλέψεις. Κάτι που θα φέρει και πολύ μεγαλύτερα έσοδα στη διάσημη πλατφόρμα.

«Γνωρίζουμε ότι το Facebook έχει προσπαθήσει να εξαγοράσει το Snapchat δύο φορές. Γνωρίζουμε ότι το FB έχει κάνει αλλαγές στα προϊόντα του, λόγω των προϊόντων του Snapchat» προσθέτει ο Martin Sorrell.

«Νομίζω ότι το Facebook ανησυχεί για την άνοδο του ανταγωνισμού» συμπλήρωσε ο ίδιος. Ένας ακόμα παράγοντας που ευνόησε το Snapchat είναι η ιστορία με τις ψευδείς ειδήσεις στο FB, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό. Έτσι οι διαφημιζόμενοι, πλέον δείχνουν πιο εύκολοι στο να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέες πλατφόρμες για να προβληθούν.

Όλα αυτά βέβαια, τη στιγμή που το Snapchat ετοιμάζεται για την Δημόσια Εγγραφή του (IPO), η οποία αν είναι επιτυχημένη μπορεί να αυξήσει την αξία της εταιρίας μέχρι και στα 25 δισ. δολάρια. Προσελκύοντας παράλληλα περισσότερους διαφημιζόμενους. Για την ώρα πάντως, Facebook και Google έχουν το προβάδισμα. Οι πελάτες της WPP δαπάνησαν το 2016, 5 δισ. δολάρια και 1,7 δισ. δολάρια, για διαφήμιση στους δύο «γίγαντες», αντίστοιχα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 9 =