αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Snapchat «αποβιβάζεται» στο… ακριβό Λονδίνο

Το Snapchat «αποβιβάζεται» στο… ακριβό Λονδίνο

Και τώρα… Λονδίνο! Η Snap -που βρίσκεται πίσω από το Snapchat- δημιουργεί τα νέα της γραφεία στην Αγγλική πόλη, και εκεί θα είναι το «αρχηγείο» της που θα διαχειρίζεται τη διεθνή της παρουσία. Κάτι λίγο ασυνήθιστο για τεχνολογικό κολοσσό. Και άλλες εταιρίες έχουν γραφεία στην Ευρώπη, ωστόσο επιλέγουν χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, όπως η Ιρλανδία ή το Λουξεμβούργο. Από την άλλη, η κίνηση της Snap ίσως αποδειχτεί έξυπνη, αφού μπορεί να την «θωρακίσει» από ενδεχόμενες υποθέσεις φοροδιαφυγής, όπως γίνεται με άλλα μεγάλα brands.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στους Financial Times. Και ουσιαστικά σημαίνει ότι όλοι οι διαφημιζόμενοι στις χώρες που δεν έχει φυσικά γραφεία η Snap, θα πρέπει να είναι… σε ανοιχτή γραμμή με το νέο «αρχηγείο» στο Λονδίνο. Η υψηλή φορολογία πιθανότατα δεν θα είναι πρόβλημα για την εταιρία, όπως σημειώνει το The Verge. Διότι η Snap έχει ήδη μπει σε κερδοφόρα τροχία, λίγο μετά το άνοιγμα της σε διαφημιζόμενους. Τα έσοδα της για το 2016 έφτασαν περίπου στο 1 δισ. δολάρια. Σαφώς μικρότερα από ότι για παράδειγμα της Google (περίπου 49,7 δισ. δολάρια), όμως η Snap αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται 7 φορές πιο γρήγορα από ότι οι ανταγωνιστές της.

Σημειώνεται, ότι η Snap έχει αυτή τη στιγμή 75 υπαλλήλους στο Λονδίνο, μια τοποθεσία που μάλιστα υπήρξε η πρώτη την οποία εγκαταστάθηκε εκτός ΗΠΑ. Τα νέα γραφεία, έρχονται μάλιστα μετά το BREXIT, που μάλλον μεταφράζεται ως μια ψήφος εμπιστοσύνης προς την Βρετανία.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =