αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο skill που θα είναι κομβικό σε 10 χρόνια: Elon Musk και Mark Cuban καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα

Το skill που θα είναι κομβικό σε 10 χρόνια: Elon Musk και Mark Cuban καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα

Είναι δεδομένο ότι ζούμε σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που αλλάζει πολύ γρήγορα. Οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, αρκετές θέσεις εργασίας εξαφανίζονται, μερικές άλλες γίνονται trend. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, αν θέλουν να «επιβιώσουν» μέσα σε αυτό το πεδίο.

Αλλά τι πρέπει να έχει ο εργαζόμενος του μέλλοντος ως εφόδιο; Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, σε πρόσφατη συνέντευξη του εστιάζει σε ένα πράγμα. Ξεκαθαρίζοντας ότι αρκετές θέσεις εργασίας που σήμερα θεωρούνται δεδομένες, θα χαθούν στο μέλλον. Για να παραμείνεις ανταγωνιστικός στην μελλοντική αγορά εργασίας, σύμφωνα με το Cuban πρέπει να έχεις ένα skill: Δημιουργική σκέψη.

Όπως εξηγεί, αυτό που θα μετρά σε 10 χρόνια δεν θα είναι τόσο ο προγραμματισμός. Οι εταιρίες θα αναζητούν κυρίως «free thinkers». Οι οποίοι θα βλέπουν τα πράγματα από μια «διαφορετική προοπτική» και θα εφαρμόζουν τις δικές τους καινοτομίες πάνω στην δουλειά.

Παρόμοια άποψη έχει και ο Elon Musk. Ο οποίος χρησιμοποιεί την μέθοδο των «Πρώτων Αρχών» η οποία πηγάζει από την Αρχαία Ελλάδα. Με απλά λόγια, όταν θέλει να βρει λύση για ένα μεγάλο πρόβλημα, εξετάζει το ζήτημα από το μηδέν. Χωρίς να κοιτά το «πως λειτουργούσαν τα πράγματα» μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και χωρίς να τον ενδιαφέρει ποια είναι η κοινώς αποδεκτή άποψη. Έτσι, θέλει και εργαζομένους που να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =