αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο skill- έκπληξη που μπορεί να σε μετατρέψει σε μεγάλο επιχειρηματικό leader

Το skill- έκπληξη που μπορεί να σε μετατρέψει σε μεγάλο επιχειρηματικό leader

Όταν μιλάμε για ηγεσία και το πως μπορεί κάποιος να διαχειριστεί μια επιχείρηση και τους ανθρώπους της, συνήθως φανταζόμαστε ότι ο leader είναι… πάνω σε ένα βάθρο και μιλά. ‘Η έστω, ότι μιλά στην ομάδα του. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μελέτες του Χάρβαρντ.

Το μυστικό είναι αλλού. Και συγκεκριμένα, στην ακρόαση. Είναι σημαντικό να ακούς τους άλλους. Βέβαια, η σωστή ακρόαση, δεν σημαίνει απλά να κλείνεις το στόμα σου. Μην ξεχνάς, ότι πολλές φορές ακούμε πράγματα, τα οποία ξεχνάμε την επόμενη στιγμή. Επειδή απλά κάτσαμε και ακούσαμε κάτι «μηχανικά».

Χρειάζεται να ακούς προσεκτικά τους άλλους. Έτσι ώστε να κατανοήσεις αυτά που λένε και να δημιουργήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης. Είναι η λεγόμενη «ενεργή ακρόαση». Κάνε ερωτήσεις και άνοιξε έναν ουσιαστικό διάλογο με την άλλη πλευρά.

Άσε την τεχνολογία στην άκρη για λίγο. Σε όλους έχει τύχει: Να μιλάμε σε κάποιον και αυτός να ασχολείται… με το smartphone ή το laptop του. Την ώρα που κάποιος σου λέει κάτι, μην αποσπάσαι σε άλλα πράγματα. Άκου προσεκτικά αυτά που σου λέει και άσε για αργότερα το τσεκάρισμα των emails.

Χρειάζεται επίσης προετοιμασία. Ναι, ακόμα και για να ακούσεις. Για παράδειγμα, πριν από μια τέτοια συνάντηση, είναι καλό να «καθαρίσεις» το μυαλό σου από οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί. Έτσι ώστε να μην παρασύρεσαι από άλλες σκέψεις, όταν η απέναντι πλευρά σου μιλά.

Ακόμα ένα βασικό κομμάτι, είναι η γλώσσα του σώματος. Όταν ακούμε κάποιον, η στάση του σώματος μας, λέει πολλά για το κατά πόσο προσέχουμε αυτά που ακούμε. Φρόντισε να στέκεσαι με σοβαρότητα μπροστά στον άλλο, να έχεις έναν φυσιολογικό τόνο φωνής και φυσιολογικές εκφράσεις προσώπου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 1 =