αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Το project στο Ελληνικό θα φέρει κι άλλες επενδυσεις», λέει ο CEO της Lamda

«Το project στο Ελληνικό θα φέρει κι άλλες επενδυσεις», λέει ο CEO της Lamda

Στα πολλά οφέλη και τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η ανάπλαση στο Ελληνικό, αναφέρθηκε ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Με περισσότερους τουρίστες για την Αθήνα. Ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι η εταιρία σκοπεύει να απευθυνθεί και σε άλλους επενδυτές για να δραστηριοποιηθούν μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

«Όταν πάρουμε το πράσινο φώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας σκοπεύουμε να απευθυνθούμε σε όλες τις επενδυτικές δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό προκειμένου να συνδράμουν στο εγχείρημα, είτε πρόκειται για χρηματοοικονομικούς οίκους, ξενοδοχεία, κατασκευαστικές εταιρείες κ.α., ενώ, ήδη, τράπεζες μας έχουν προσεγγίσει για τη χρηματοδότηση του έργου», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο διήμερο συνέδριο «Ανάπτυξη και Επενδύσεις» που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Αναφερόμενος στη μεγάλη επένδυση συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ο κ. Αθανασίου στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη που θα έχει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας.

«Μιλάμε για μία έκταση τσιμέντου που 15 χρόνια τώρα δεν έχει συμβάλλει τίποτα σε αυτή τη χώρα, ούτε στην οικονομία, ούτε, πολύ περισσότερο στο περιβάλλον. Η Αθήνα και παρά την άνοδο των τελευταίων ετών, έχει αυτή την στιγμή το χαμηλότερο μέσο όρο διαμονής μεταξύ των ευρωπαϊκών μητροπόλεων για έναν ξένο τουρίστα, μόλις 1,9 μέρες, έναντι των 3,5 ημερών στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η ελληνική πρωτεύουσα προσελκύει σήμερα 2,3 εκατ. τουρίστες σήμερα και με την επένδυση του Ελληνικού θα μπορούσαμε να φέρουμε επιπλέον 1 εκατ. επισκέπτες», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, η επένδυση του Ελληνικού θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και για άλλες επενδύσεις στη χώρα. «Αυτό που πρέπει να χτιστεί είναι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία και από την στιγμή που θα γίνει αυτό, θα πέσει άμεσα και το κόστος δανεισμού. Εμείς διαπιστώνουμε αυτή την στιγμή ενδιαφέρον από επενδυτές του εξωτερικού, το οποίο, ωστόσο, επί του παρόντος παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο, χωρίς να μετουσιώνεται σε πραγματικές επενδύσεις. Και ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει ενδιαφέρον για τους ξένους, γιατί το ευνοεί τη δεδομένη συγκυρία και το διεθνές περιβάλλον, ωστόσο είναι κρίσιμο να χτίσουμε την εμπιστοσύνη ώστε να γίνουν πραγματικές επενδύσεις.

Γίνεται μία συζήτηση τα τελευταία χρόνια σε πράγματα που ανακυκλώνονται τα τελευταία χρόνια –για την πορεία της οικονομίας, την πτώση της κατανάλωσης, τη μείωση σε συντάξεις και μισθούς- και βλέπουμε μία πίτα που μικραίνει συνεχώς. Δεν έχει σημασία για ποιον μικραίνει η πίτα- είναι ευνόητο ότι οι συνέπειες θα είναι για όλους. Για να μεγαλώσει η πίτα, χρειάζονται κεφάλαια από το εξωτερικό, στις εξαγωγές, στον τουρισμό -που πηγαίνει όμως καλά περισσότερο σε ποσότητα και παρά σε ποιότητα- και σε έναν τρίτο τομέα, τις επενδύσεις. Προσωπικά είμαι φανατικός για τις επενδύσεις με την τοποθέτηση κεφαλαίων από το εξωτερικό και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =