αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Nokia 3310 αναμένεται να μπει στον κόσμο του Android το 2018

Το Nokia 3310 αναμένεται να μπει στον κόσμο του Android το 2018

Η HMD Global ζωντάνεψε το περίφημο Nokia 3310 το 2017 και απ’ ότι φαίνεται η εταιρεία θέλει να βελτιώσει τη σειρά με νέα χαρακτηριστικά.

Το Σεπτέμβριο είχαμε τα αποκαλυπτήρια της συσκευής η οποία μας εντυπωσίασε με την 3G υποστήριξη. Το νέο μοντέλο, κάνει το επόμενο βήμα με την προσθήκη 4G δυνατότητας σε συνδυασμό με χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο smartphone.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Secnews.gr, το νέο Nokia 3310 θα μπορούσε να πάρει μια γεύση από το Android οικοσύστημα χάρη στο YunOS. Βασισμένο στο Android Open Source Project αυτό το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να φέρει υποστήριξη Android εφαρμογών αν και με μια πρώτη ματιά, αυτό δεν έχει νόημα δεδομένων των υφιστάμενων τεχνικών δυνατοτήτων της συσκευής.

Το YunOS είναι μάλλον ένα αμφισβητούμενο προϊόν, καθώς η ίδια η Google θεωρεί ότι είναι μια ασυμβίβαστη έκδοση του Android. Παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε ένα κατάστημα εφαρμογών που ονομάζεται Aliyun το οποίο περιλαμβάνει εφαρμογές που δεν είναι απαραιτήτως νόμιμες καθώς αντιγράφουν το όνομα, την εμφάνιση και τις δυνατότητες των πιο δημοφιλών τίτλων.

Αν και δεν είναι γνωστό αν η HMD σχεδιάζει επίσης κάποιες άλλες αναβαθμίσεις υλικού για αυτή τη νέα έκδοση του Nokia 3310, μόνο μια αναβάθμιση 4G σίγουρα δεν θα είναι αρκετή για να κάνει τη συσκευή ένα smartphone.

Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι ότι οι οπαδοί της Nokia μετά χαράς θα αγοράσουν το makeover του 3310, ειδικά αν τους φέρει κοντά στις σημερινές σύγχρονες κινητές πλατφόρμες.

Το Nokia 3310 με υποστήριξη 4G θα μπορούσε να δει το φως της ημέρας στις αρχές του 2018, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το θρυλικό μοντέλο θα κάνει το πρώτο του βήμα στον κόσμο του Android.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eighteen =