αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Gmail φέρνει τα emails που θα καταστρέφονται μόνα τους. Εσύ θα ορίζεις το deadline

Το Gmail φέρνει τα emails που θα καταστρέφονται μόνα τους. Εσύ θα ορίζεις το deadline

Με ένα νέο χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν «ημερομηνία λήξης» στα email τους, έπειτα από την οποία θα «αυτοκαταστρέφονται», επιχειρεί να δελεάσει τους πελάτες της η Google, στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του Gmail.

Η υπηρεσία mail της Google θα περιλαμβάνει νέο σχεδιασμό του Ημερολογίου και νέες ρυθμίσεις στα εισερχόμενα μηνύματα αλλά εκεί που «ποντάρει» η εταιρεία είναι τα «αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα», τα οποία μετά την παρέλευση της επιλεγμένες «ημερομηνίας λήξης» απλά δεν είναι διαθέσιμα προς ανάγνωση, όπως διαβάζουμε στο Insider.gr.

Κατά τη σύνταξη ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι χρήστες θα βλέπουν ένα νέο εικονίδιο που ονομάζεται «εμπιστευτική λειτουργία», και μέσω αυτού θα μπορούν να ορίσουν την ημερομηνία λήξης του μηνύματος. Η «εμπιστευτική λειτουργία» παρέχει επίσης τη δυνατότητα να ο αποστολέας να ζητά από τους παραλήπτες να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους με έναν κωδικό πρόσβασης. Οι παραλήπτες ενός τέτοιου μηνύματος δεν θα έχουν τη δυνατότητα να το προωθήσουν, να το κατεβάσουν ή να το εκτυπώσουν ενώ δεν θα μπορούν ούτε να αντιγράψουν το περιέχομενό του.

Εάν επιλέξετε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε “εμπιστευτική λειτουργία”, οι παραλήπτες θα σταματήσουν να προωθούν, να μεταφορτώνουν ή να εκτυπώνουν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα τους σταματήσει ακόμη και από την αντιγραφή / επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου που περιλαμβάνεται στο σώμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η «εμπιστευτική λειτουργία» προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών, αλλά σε μια τέτοια συγκυρία που η προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει γίνει μείζον ζήτημα, θα μπορούσε να είναι τεράστια επιτυχία της Google.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − sixteen =