αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Forbes ανακοίνωσε τη νέα λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ανάμεσα τους είναι 3 Έλληνες

Το Forbes ανακοίνωσε τη νέα λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ανάμεσα τους είναι 3 Έλληνες

Τρία ελληνικά ονόματα, αυτά του Φιλίππου Νιάρχου, του Αριστοτέλη Μυστακίδη και του Σπύρου Λάτση, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα. Και οι τρεις είχαν συμπεριληφθεί στην ίδια λίστα το 2015, ωστόσο η σειρά έχει αλλάξει ενώ το 2016 η λίστα δεν περιελάμβανε τον Αριστοτέλη Μυστακίδη ο οποίος φέτος επανήλθε. Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση), είναι ο Φίλιππος Νιάρχος (φωτο), με περιουσία που φτάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μιας πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης με έργα των Βαν Γκογκ, Μπασκιά, Πικάσο και Γουόρχολ. Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισ. δολαρίων.

Όπως σημειώνει η LIFO, ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore. Ο διευθυντής του κολοσσού χαλκού και εξόρυξης απέκτησε το κύρος του ως δισεκατομμυριούχος το 2011 με τη δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο της Glencore, η οποία έχει τεράστια περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση.

Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία από το 2003 που πέθανε ο πατέρας του, Έλληνας μεγιστάνας της Ναυτιλίας. Η οικογένεια εξακολουθεί να κυριαρχεί στο ναυτιλιακό τοπίο μέσω της Latsco Shipping, με στόλο που διαθέτει περισσότερα από δώδεκα πετρελαιοφόρα καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα ‘EFG International’, στον ενεργειακό όμιλο ‘Ελληνικά Πετρέλαια’ και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων ‘Lamda Development’.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 9 =