αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θέλει να πετάξει «έξω» από το κλασικό newsfeed τα μη πληρωμένα posts. Και οι ισορροπίες στο ίντερνετ αλλάζουν

Το Facebook θέλει να πετάξει «έξω» από το κλασικό newsfeed τα μη πληρωμένα posts. Και οι ισορροπίες στο ίντερνετ αλλάζουν

Ενημερωτικά sites σε τουλάχιστον 6 χώρες, όπως η Σλοβακία, η Σρι Λάνκα, η Σερβία, η Βολιβία, η Γουατεμάλα και η Καμπότζη, νιώθουν “ισχυρές δονήσεις” αυτή την εβδομάδα όσον αφορά τη δημοτικότητά τους, χάρη στο νέο newsfeed experiment του Facebook, το οποίο έχει ξεκινήσει να δοκιμάζεται στις χώρες αυτές και επηρεάζει σοβαρά το οργανικό traffic σε ενημερωτικές σελίδες που κάνουν δημοσιεύσεις στο Facebook.

Το νέο Explore Feed του Facebook ξεκίνησε να δοκιμάζεται την περασμένη Πέμπτη στο desktop και ο “αντίκτυπος” του στα online μέσα ειδήσεων είναι μεγάλος, όπως διαβάζουμε στο Digitallife.gr.

Πολλά sites σημειώνουν ότι οι αλληλεπιδράσεις του κοινού τους στο Facebook (δηλαδή τα likes, τα comments και τα shares) φτάνουν σχεδόν στο 1/4 αφότου έχει ενεργοποιηθεί η ενημερωμένη έκδοση του desktop version που περιλαμβάνει το νέο Explore Feed μαζί με το κλασικό.

Το πρόβλημα με τη μαζική πτώση του traffic είναι ότι τώρα που λειτουργούν και τα δύο feeds, το Facebook δεν εμφανίζει πλέον αναρτήσεις από τις σελίδες στο default Newsfeed, που είναι πλέον αποκλειστικά δεσμευμένο για τις αναρτήσεις των φίλων σας και διαφημίσεις. Έτσι ουσιαστικά οι αναρτήσεις των σελίδων μένουν έξω από τη ροή των περισσότέρων και η πτώση στην οργανική απήχηση είναι μεγάλη. Αντίθετα, τα paid posts συνεχίζουν να εμφανίζονται για …ευνόητους λόγους!

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο εναλλακτικών επιλογών είναι ότι σε αντίθεση με το Newsfeed – το οποίο θα δείχνει πλέον μόνο αναρτήσεις από φίλους καθώς και sponsored posts – το Explore Feed στοχεύει στην προβολή περιεχομένου από σελίδες που δεν ακολουθείτε αλλά ίσως σας ενδιαφέρουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − one =