αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θέλει να κοντράρει (και) το Twitch. Λανσάρει πλατφόρμα για Live streaming από gamers

Το Facebook θέλει να κοντράρει (και) το Twitch. Λανσάρει πλατφόρμα για Live streaming από gamers

Η Facebook σκοπεύει να κοντράρει το Twitch σύμφωνα με τα τελευταία νέα. Το Twitch είναι μια πλατφόρμα live streaming παιχνιδιών, με τη Facebook να επιθυμεί να μπει στο “παιχνίδι” δημιουργώντας τη δικιά πλατφόρμα ζωντανής μετάδοσης παιχνιδιών.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν σε κανάλια που οι ίδιοι επιθυμούν απλά και μόνο πληκτρολογώντας fb.gg, με την επιλογή παρακολούθησης ζωντανής μετάδοσης παιχνιδιών αλλά και μαγνητοσκοπημένων βίντεο. Τα βασικά παιχνίδια που θα μεταδίδονται ζωντανά θα είναι το Fortnite, PUBG και FIFA 18, με πολλά ακόμη λιγότερο δημοφιλή παιχνίδια να είναι διαθέσιμα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρεία δοκίμασε νωρίτερα μέσα στη χρονιά το πρόγραμμα Level Up, που επιτρέπει στο κοινό να αφήσει φιλοδωρήματα σε streamers μέσω της λειτουργίας Facebook Stars, δελεάζοντας έτσι διάσημους δημιουργούς περιεχομένου από το Twitch να μεταβούν στην πλατφόρμα της. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε εάν η συγκεκριμένη κίνηση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο Twitch ή το YouTube, το μόνο σίγουρο είναι πως η Facebook θέλει να προσελκύσει το νεανικό κοινό στην πλατφόρμα του.

Επιπλέον, το μεγαθήριο κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να προσθέσει νέες λειτουργίες που θα επιτρέπουν στο κοινό την αγορά μηνιαίων συνδρομών, που θα τους προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο αλλά και ειδικών σημάτων για αυτούς που υποστηρίζουν τους αγαπημένους streamers τους.

Η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στην E3 2018.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 1 =