αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook αποφάσισε να μπλοκάρει τις διαφημίσεις για ψηφιακά νομίσματα

Το Facebook αποφάσισε να μπλοκάρει τις διαφημίσεις για ψηφιακά νομίσματα

Σε μια κίνηση- έκπληξη προχώρησε το Facebook. Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός σε blog post του, αποφάσισε να βάλει στοπ σε τις διαφημίσεις που αφορούν ψηφιακά νομίσματα. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Bitcoin. Το Facebook προχωρά σε αυτή την κίνηση, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους ανθρώπους από το να διαφημίζουν αυτό που η εταιρία αποκαλεί επί λέξει «misleading or deceptive promotional practices».

Με την φρενίτιδα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα ψηφιακά νομίσματα, εμφανίστηκαν αρκετοί «γκουρού» (εντός ή εκτός εισαγωγικών) οι οποίοι έκαναν sponsored posts στο Facebook, διαφημίζοντας πρακτικές με τις οποίες ο καθένας θα… μπορούσε να γίνει πλούσιος, μέσα από την διαχείριση και τις επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα. Φαίνεται ότι όλο αυτό το σκηνικό έκανε το τον Mark Zuckerberg και την ομάδα του, να πάρουν τα μέτρα τους.

Αυτό σημαίνει ότι κανένας διαφημιζόμενος – ακόμη και εκείνοι που λειτουργούν νόμιμες εταιρίες- δεν θα μπορούν να διαφημίζουν τα ψηφιακά νομίσματα. Οι διαφημίσεις που παραβιάζουν τη νέα πολιτική της εταιρείας θα απαγορευτούν στην κύρια εφαρμογή του Facebook, αλλά και σε άλλες διαδικτυακές τοποθεσίες της «οικογένειας» του FB, όπως το Instagram.

«Αυτή η πολιτική είναι σκόπιμα ευρεία, ενώ εργαζόμαστε για την καλύτερη ανίχνευση παραπλανητικών διαφημιστικών πρακτικών», γράφει ο Rob Leathern, ένας από τους ad tech διευθυντές του Facebook. «Θα επανεξετάσουμε αυτή την πολιτική και πώς θα την επιβάλουμε όσο βελτιώνονται τα στοιχεία μας», συμπληρώνει.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν για νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω διαφημίσεων στο Facebook χωρίς το φόβο απάτης ή εξαπάτησης», τονίζει ο ίδιος. Παράλληλα, οι απλοί χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν όποια διαφήμιση θεωρούν ότι είναι τέτοιου τύπου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seven =