αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο email που πρέπει να σταματήσεις να στέλνεις (ναι, μάλλον το έχεις χρησιμοποιήσει ήδη)

Το email που πρέπει να σταματήσεις να στέλνεις (ναι, μάλλον το έχεις χρησιμοποιήσει ήδη)

Τα emails πλέον είναι αμέτρητα. Καταφθάνουν καθημερινά και γεμίζουν το inbox μας. Υπάρχει όμως ένα λάθος που κάνουν αρκετοί, όπως σημειώνει το inc.com. Στέλνουν emails βάζοντας στην γραμμή θέματος τη φράση: «Φιλική Υπενθύμιση». Από μόνη της η φράση, δεν ακούγεται κακή. Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να εκλάβουν το μήνυμα κάπως έτσι: «Κοιτάξτε, σας ζήτησα να κάνετε κάτι και δεν το κάνατε. Μπορείτε να το κάνετε; Ή θα σας στείλω άλλο ένα μήνυμα με τίτλο “Μια άλλη φιλική υπενθύμιση”».

Το αποτέλεσμα είναι συνήθως να αγνοηθεί το μήνυμα που έχεις στείλει. Και να στείλεις κι άλλο. Άλλωστε, αν κάποιος σε έχει αγνοήσει μια φορά, γιατί να μην το ξανά κάνει; Αφού δεν παρουσιάζεις κάποιο νέο δεδομένο.

Η καλύτερη λύση εδώ, ίσως είναι να φτιάξεις ένα νέο email από την αρχή. Παραθέτοντας κάποια νέα στοιχεία, και ίσως μια πιο… αυστηρή προειδοποίηση. Αυτό απαιτεί σίγουρα μεγαλύτερη προσπάθεια και χρόνο, όμως έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητα να λάβεις την απάντηση που θες. ‘Η έστω να λάβεις μια απάντηση…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 6 =