αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο drone που πετά χωρίς μπαταρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το drone που πετά χωρίς μπαταρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάποιος το σκέφτηκε και βρήκε επιτέλους τον τρόπο να χρησιμοποιήσει ασύρματη ενέργεια για να κάνει ένα drone να πετάει συνέχεια. Αν και φυσικά αυτή η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.

Ο Dr. Samer Aldhaher, του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, κατασκεύασε αυτή την απλή έκδοση ενός ελαφρύ drone χωρίς μπαταρία, το οποίο αιωρείται σε ένα μέρος, παίρνοντας ενέργεια μόνο από έναν διαβιβαστή από κάτω του. Πρόκειται για hardware που έφτιαξε ο ίδιος, όμως λειτουργεί μια χαρά και αποτελεί ένα βήμα παραπέρα στο να ξεφορτωθούμε μια και καλή τις μπαταρίες.

Μην περιμένετε όμως αυτό το ιπτάμενο gadget με τους τέσσερις έλικες, να κάνει ταξίδια σε άλλες χώρες χωρίς καθόλου μπαταρία.

Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, αυτή η πρώιμη τεχνολογία κάνει το drone να πετάει πέντε ίντσες πάνω από την ασύρματη βάση του, με μικρές κινήσεις στα πλάγια. Υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμα, και χρειάζεται εκτεταμένη υποδομή για να καταφέρει να πετάξει κατά μήκος του δωματίου. Η ασύρματη τεχνολογία ενέργειας είναι ακόμα στα πρώιμα στάδια, όμως με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής σιγά-σιγά όλο και βελτιώνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =