αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο 2021 σχεδόν όλα τα βιντεοπαιχνίδια θα πωλούνται σε ψηφιακή μορφή, προβλέπει η ΕΑ

Το 2021 σχεδόν όλα τα βιντεοπαιχνίδια θα πωλούνται σε ψηφιακή μορφή, προβλέπει η ΕΑ

Είναι γεγονός ότι πολλοί gamers ήδη έχουν στραφεί στην ψηφιακή μορφή όταν πρόκειται να αγοράσουν κάποιο παιχνίδι. Αυτό επειδή είναι πιο βολικό από το να το αγοράσεις σε CD, κασέτες κλπ., τα οποία μπορεί να χαθούν ή να χαλάσουν, ενώ πιάνουν και χώρο.

Αντιθέτως, όταν είναι σε ψηφιακή μορφή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το κατεβάσεις. Η τάση προς την ψηφιακή μορφή, η οποία ξεπερνά την φυσική φαίνεται και από τους αριθμούς.

Η EA θεωρεί ότι μέχρι το τέλος του 2017, το 40% των πωλήσεων παιχνιδιών για κονσόλες θα είναι digital σε downloads. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του IDATE DigiWorld Research, προβλέπεται ότι από το 2021 το 90% όλων των πωλήσεων video games θα είναι σε ψηφιακή μορφή.

Τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις ψηφιακών παιχνιδιών αναμένεται να ανέβουν από τα 48.1 δισ. ευρώ το 2017, σε 73.1 δισ. ευρώ το 2021.

Όπως είπαμε η ευκολία των ψηφιακών παιχνιδιών τα κάνει να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, αλλά είναι μάλλον απίθανο οι πωλήσεις παιχνιδιών σε φυσική μορφή, να εξαφανιστούν εντελώς. Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα θέλουν τα πιάσουν το παιχνίδι στα χέρια τους, είτε για να κάνουν συλλογή, να το πουλήσουν αργότερα κλπ.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 10 =