αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο 1 πράγμα που πρέπει να κάνουν όσοι είναι στα 20s τους, για να γίνουν πετυχημένοι. Και έχει να κάνει με τον χρόνο

Το 1 πράγμα που πρέπει να κάνουν όσοι είναι στα 20s τους, για να γίνουν πετυχημένοι. Και έχει να κάνει με τον χρόνο

«Θέλετε να μάθετε τον Νο1 λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία;» Κάπως έτσι ξεκινά το άρθρο του Thrive Global. Και ενώ θα περίμενες να μιλήσει για τα χρήματα, την ομάδα ή κάτι τέτοιο, τελικά ο λόγος που παραθέτει είναι εντελώς διαφορετικός. Μιλά για τον χρόνο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πως να προστατεύσουν τον χρόνο τους.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το μάθεις από τα 20s σου κιόλας. Το σκηνικό πιθανότατα το έχεις ζήσει: Ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, πάντα θα υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που θα σου πουν… να το κάνεις αργότερα. Αν π.χ. αποφασίσεις να γράψεις έναν βιβλίο, θα υπάρξουν άλλοι που θα σου πουν ότι τώρα πρέπει να πας κάποιο ταξίδι μαζί τους, και να γράψεις το βιβλίο αργότερα. Αν αποφασίσεις να πας σπίτι και να ξεκινήσεις μια startup, θα σου πουν να το κάνεις άλλη στιγμή, γιατί εκείνη την ημέρα… είναι Παρασκευή.

Δεν το κάνουν απαραίτητα με κακή πρόθεση. Η άνθρωποι θέλουν άλλους ανθρώπους γύρω τους, που να κάνουν τα ίδια πράγματα με αυτούς. Να πορεύονται όλοι μαζί. Αλλά όταν αυτά που θέλετε να κάνετε, έρχονται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις που τελικά παίρνετε, υπάρχει πρόβλημα. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ταινία μικρού μήκους, αλλά τελικά οι άλλοι σε παρασύρουν να βγεις στα μπαρ, τότε έχεις χάσει τον έλεγχο του χρόνου σου.

Το να προστατεύσετε τον χρόνο σας, δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο να πούμε όχι σε πράγματα – ειδικά στα διασκεδαστικά πράγματα. Δεν είναι εύκολο να περπατήσετε το δικό σας μονοπάτι και να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο να επιλέξετε να εργαστείτε, όταν όλοι οι άλλοι που γνωρίζετε έχουν επιλέξει να διασκεδάσουν.

Όμως είναι ένα στοιχείο, που στο τέλος του «ταξιδιού» πιθανόν θα έχει κάνει την διαφορά. Επέλεξε να πεις «όχι» σε κάποια πράγματα που σε βγάζουν από τον δρόμο σου. Είναι το σημαντικό μάθημα που πρέπει να μάθεις στα 20s. Και θα σε ακολουθεί και τα υπόλοιπα χρόνια, στα οποία επίσης θα υπάρχουν περισπασμοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύεις 24ωρες κάθε ημέρα. Αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις τις δικές σου επιλογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 2 =