αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο 1 πράγμα που κάνει ο Mark Zuckerberg και τον βοηθά να εξελίσσεται (Όχι, δεν έχει σχέση με το Facebook)

Το 1 πράγμα που κάνει ο Mark Zuckerberg και τον βοηθά να εξελίσσεται (Όχι, δεν έχει σχέση με το Facebook)

Όσοι παρακολουθούν την πορεία του Mark Zuckerberg όλα αυτά τα χρόνια, θα έχουν διαπιστώσει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν στέκεται… στιγμή στη θέση του. Τρέχει σε διάφορα μέρη στον κόσμο, κάνει ομιλίες, παρουσιάζει projects, συναντά πολλούς ανθρώπους από διαφορετικά πεδία.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, βρέθηκε στην πίστα Charlotte Motor Speedway, συνάντησε τον γνωστό οδηγό Dale Earnhardt Jr., και έκανε μερικές βόλτες ως συνοδηγός σε Nascar. Λίγες ημέρες πριν, είχε βρεθεί σε πανεπιστήμιο της North Carolina όπου συζήτησε με φοιτητές. Ένα event που μεταδόθηκε, όπως σχεδόν όλα, live σε όλο τον κόσμο μέσω Facebook. Αυτή τη χρονιά, ο Mark Zuckerberg έχει βάλει στόχο να επισκεφτεί όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ και να μιλήσει με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κάθε περιοχή.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την επιτυχία του Zuckerberg όμως; Πως, άραγε, τον βοηθούν; Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, αυτό το πρόγραμμα του Mr Facebook δεν είναι καθόλου τυχαίο. Κάθε χρόνο, ο ίδιος διαμορφώνει έτσι το πρόγραμμα του, έτσι ώστε να μάθει όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα. Το κάνει κάθε χρόνο, δεν το παραβλέπει ποτέ.

Όταν συναντιέσαι με ένα άνθρωπο που κανονικά δεν θα συναντιόσουν και είναι εκτός του στενού σου κύκλου, μαθαίνεις κάτι. Όταν πας σε ένα μέρος που κανονικά δεν θα πήγαινες, μαθαίνεις κάτι.

Όλοι έχουμε την τάση να ζούμε και να εργαζόμαστε μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια, τα οποία δημιουργούμε. Κάνουμε τα ίδια πράγματα κάθε ημέρα, συναντάμε τους ίδιους ανθρώπους, διαβάζουμε τα ίδια βιβλία. Αυτό όντως, μπορεί να σου δώσει μερικές γνώσεις. Τι θα γινόταν όμως, αν ξαφνικά έβγαινες από τα αυτοδημιούργητα όρια σου; Τι θα γινόταν, αν αποφάσιζες να πας σε μέρη που κανονικά δεν θα πήγαινες; Αν αποφάσιζες να κάνεις δραστηριότητες που κανονικά δεν θα έκανες;

Τότε πραγματικά θα μάθεις πολύ περισσότερα πράγματα και θα έχεις νέες εμπειρίες. Έτσι ώστε να εξελιχτείς. Αυτό κάνει και ο Mark Zuckerberg. «Πήγαινες σε μέρη που συνήθως δεν θα πήγαινες. Μίλα με ανθρώπους που συνήθως δεν θα μίλαγες. Βίωσε πράγματα που συνήθως δεν θα βίωνες» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του inc.com.

Και κάτι ακόμα σημαντικό: Μην τα κάνεις τυχαία. Φτιάξε ένα πλάνο. Και στη συνέχεια ακολούθησε το πλάνο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − ten =