αρχικηVIRALΤο Όσλο ετοιμάζει κάτι μοναδικό: Θέλει να γίνει μια πόλη χωρίς καθόλου αυτοκίνητα

Το Όσλο ετοιμάζει κάτι μοναδικό: Θέλει να γίνει μια πόλη χωρίς καθόλου αυτοκίνητα

Το 2015 το Όσλο μονοπώλησε τα διεθνή πρωτοσέλιδα. Όταν ανακοίνωσε ότι το κέντρο της πόλης θα λειτουργεί χωρίς καθόλου αυτοκίνητα, από το 2019 και μετά. Και θα γίνει έτσι μια από τις ελάχιστες πόλεις χωρίς αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Στόχος η μείωση της ρύπανσης αλλά και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Περίπου 2 χρόνια μετά τις μεγάλες ανακοινώσεις, έχουν γίνει σημαντικά βήματα που δείχνουν ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Οι δρόμοι επανασχεδιάζοντας ριζικά. Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουν καταργηθεί όλες οι θέσεις πάρκινγκ επί του οδοστρώματος. Εκεί ακριβώς δημιουργούνται ποδηλατόδρομοι και πεζοδρόμια. Δημιουργώντας έτσι περισσότερο χώρο για τους ποδηλάτες και τους πεζούς.

Μάλιστα, η εταιρία Streetfilms, έφτιαξε μια μίνι ταινία, για το πως εξελίσσονται τα πράγματα στην Νορβηγική πρωτεύουσα. Την περιοχή επισκέφτηκε ο Clarence Eckerson, ο οποίος είδε από πρώτο χέρι όλες τις αλλαγές που πραγματοποιούνται. Σημειώνεται, ότι το Όσλο είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου, με 10.000 νέους πολίτες να «αποβιβάζονται» εκεί κάθε χρόνο. Όλες οι αλλαγές που γίνονται, αναμένεται να κάνουν την πόλη ακόμα πιο φιλική προς όλους τους παλιούς και νέους κατοίκους της.

Δείτε στην 11λεπτη ταινία παρακάτω, την μεταμόρφωση του Όσλο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + one =