αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ψυχολογικό τρικ που μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου μέσα στο 2018

Το ψυχολογικό τρικ που μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου μέσα στο 2018

Το έτος πλησιάζει στο τέλος του. Κάπου εδώ, όλοι ξεκινούν να κάνουν τα σχέδια τους και να θέτουν στόχους για την νέα χρονιά. Άλλος θέλει να αναπτύξει την επιχείρηση του, άλλος να ξεκινήσει ένα παράλληλο project. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να γίνει εκατομμυριούχος. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε κάτι: Η αλλαγή είναι δύσκολη. Για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τελικά δικαιολογίες για να την αναβάλουν. Λένε ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο, αρκετά χρήματα ή καλό δίκτυο.

Το αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που βάζουν μεγάλους στόχους στην αρχή κάθε χρόνου, τελικά μένουν… στην αδράνεια και δεν τους πραγματοποιούν. Υπάρχει τρόπος για να ξεφύγεις από αυτό και να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Όπως σημειώνει το inc.com, η λύση λέγεται «questolution». Πιθανότατα δεν το έχεις ξανά ακούσει. Είναι ένα πολύ απλό ψυχολογικό τρικ.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να μετατρέψεις έναν μεγάλο στόχο σου, σε ερώτηση. Για παράδειγμα: Αντί να πεις «Θα γίνω πετυχημένος επιχειρηματίας φέτος», άλλαξε το και ρώτα «Πως θα γίνω πετυχημένος επιχειρηματίας φέτος;». Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, αλλά η οπτική που βλέπεις τα πράγματα αλλάζει.

Όπως εξηγεί ο David Sprott, ανώτερος κοσμήτορας του Carson College Business, του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, με αυτή την τακτική, είναι πιο πιθανό να βρεις τον τρόπο για να φτάσεις στον στόχο σου. Θα καταφέρεις να αλλάξεις πιθανότατα και κάποιες συνήθειες σου, για να τα καταφέρεις.

Επίσης, οι ερωτήσεις έχουν ακόμα ένα θετικό, σε σύγκριση με τις «μεγάλες δηλώσεις»: Ότι σου αφαιρούν λίγο από το άγχος σου. Δεν νιώθεις αναγκασμένος να πετύχεις κάτι. Αλλά ψάχνεις τον δρόμο για να φτάσεις εκεί που θες. Κάτι που με την σειρά του σε κάτι πιο δημιουργικό. Λίγο πριν μπει το 2018 λοιπόν, δοκίμασε το «questolution».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + eleven =